Cégvilág

Hopka_Laszlo_NEXON_BtW.jpg
Forrás: ITB
Back-to-work videósorozat

IT-biztonsági kihívások és informatikai átalakulások – visszatérés a NEXON-nál

A COVID-19 a cég szervezetén belül is komoly átalakulásokat idézett elő. A home office időszakát követő hibrid-office időszak az irodába való visszaköltözésről is szól. A NEXON IT-szolgáltatási igazgatójával,Hopka Lászlóval arról beszélgettünk, hogy IT-szemszögből mit jelentett a koronavírus-járvány miatti átállás távmunkára, és mit jelent most a visszatérés az irodába, mik a kihívások, mik a tapasztalatok.

A sorozat szponzora a 

Back-to-office sorozatunk következő vendége a koronavírus-járvány informatikai kihívásaiba és biztonsági vetületébe avatott be minket. Statisztikai és gyakorlati elemekkel tarkított beszélgetésünk során a jelenlegi járványhelyzet leginkább aktuális kérdését, a munkavégzési formák átalakulásának irányát is érintettük, természetesen IT-szemszögből.

Kétségtelen, hogy a COVID-19 a folyamatos átalakulás felé tolja a piacot, az összes terület közül, azonban mégis az informatika és az IT-biztonság lehet a helyzet igazi nyertese. Az addig vezető út azonban fejlesztéssel és digitalizációval van kikövezve. Ezek gyakorlati megvalósulására is hoztunk néhány példát a beszélgetés során.

Az interjú végén a jövő is szóba kerül, ahogy a virtuális stafétabot is átvándorol a következő cégvezető kezébe.