Cégvilág

Sándorné Bosnyák Ágnes, DENSO, Kiss Franciska, ITB – online videóinterjú
Sándorné Bosnyák Ágnes, DENSO, Kiss Franciska, ITB – online videóinterjú
Forrás: ITB
Back-to-work

HR-kihívások, szervezeti megoldások és visszatérés a DENSO-nál

A DENSO Gyártó Magyarország Kft. HR-managerével, Sándorné Bosnyák Ágnessel arról beszélgettünk videósorozatunk soron következő részében, hogy miként lehet lemenedzselni több száz ember visszatérését az irodába a testi-lelki egészség megóvásának szem előtt tartásával.


A sorozat szponzora a 

Már egy kisebb irodában is alapos logisztikát és átszervezést igényel, hogy a home office-ba küldött munkavállalók visszatérjenek a megszokott munkakörnyezetbe, egy olyan, több ezer fős szervezet esetében, mint a DENSO, a dolog komplexitása pedig megsokszorozódik: mind a koronavírus-járvány miatt a home office megoldása, mind az irodába való visszatérés megtervezése komoly szervezést igényel.

A fizikai távolságtartáson túl a dolgozók szellemi és mentális jólétére is fokozottan oda kell figyelni a jelenlegi időszakban, így a vezetőknek és a HR-es munkatársaknak még nagyobb empátiával és nyitottsággal kell fordulni a dolgozók felé.  Videóinterjúnkban a visszatérés gyakorlati megvalósításáról, az óvintézkedések változatairól és a jövőről beszélgettünk. A DENSO-nál, ahol a személyes kapcsolat a vállalati kultúra szerves része, a megoldás, amelyet a járványhelyzet alatt találtak, olyan sikeresnek bizonyult, hogy megtartják a visszatérés után is. Végül pedig az is kiderült, hogy ki kapja kézbe a virtuális stafétabotot: a HungaroControl.