Cégvilág

Agárdi Györgyi, Allianz Hungária | Kiss Franciska, ITB
Agárdi Györgyi, Allianz Hungária | Kiss Franciska, ITB
Forrás: ITB
Back-to-work videósorozat

A home office és a visszatérés kihívásai és tanulságai az Allianz szemüvegén át

A koronavírus-járvány ezernyi tanulsággal szolgált a komplett cégvezetés számára, a HR-től kezdve az IT-ig. Az emberierőforrás-menedzsment szakmájának képviselői videósorozatunk korábbi részeiben összegezték saját tapasztalataikat és levont következtetéseiket, amelyeket jól megfogalmazott célként a jövőbeli fejlődés útját is körvonalazhatják. Sorozatunk aktuális részében Agárdi Györgyi, az Allianz Hungaria CIO-ja osztja meg a home office és back-to-office jelenség IT-hatásait és összegzi, mi volt számára a COVID-19 legfontosabb konklúziója.

A sorozat szponzora a 

A tömeges távmunkába küldés után a back-to-office jelenség ismét komoly kihívások elé állítja az IT-t: a visszaáramló munkaerő újra felvethet informatikai, üzemeltetési, biztonsági kihívásokat. Ez utóbbi felvetés azonban megosztja az IT-szakembereket, mert míg egyik vélekedés szerint a back-to-office időszaka semmiben sem különbözik egy átlagos munkanaptól, addig mások komplexebb kérdéskörnek tartják.

Felmerül az a kérdés is, hogy milyen óvintézkedések szükségesek a cég vérkeringésébe visszaintegrálódni készülő eszközök esetén, ahogy az is, hogy biztonsági anomáliák, kihívások nehezíthetik ezt a helyzetet. Minderről és a helyzet hozta szakmai tanulságokról az Allianz Hungaria biztosító CIO-ja osztotta meg velünk gondolatait.