Cégvilág

Hrobár Péter, Korbuly Ádám és Pongrácz Ferenc
Hrobár Péter, Korbuly Ádám és Pongrácz Ferenc
Forrás: Tungsram
Együtt alkotják a Tungsram Innovative Solutions üzletágat

A Tungsram felvásárolta az ArchiFM-et

A Tungrsam Csoport leányvállalata lett az ArchiFM, miután a vállalat többségi részesedést szerzett a szoftverfejlesztő cégben. Az ArchiFM-et birtokló leányvállalatot Tungsram Innovative Solutions-nek nevezték el.

Az ArchiFM; az élvonalbeli létesítménykezelő szoftver tulajdonosa előzőleg öt magánszemély volt, egyikük kisebbségi tulajdonos maradt. Az ArchiFM két másik programmal alkot egységet; az egyik a legnépszerűbb épületdizájn szoftverek egyike, az ArchiCAD, a másik pedig a szintén kiváló épületfelmérő program, az OrthoGraph.

Az e szoftverek által gyűjtött adatok azonnal továbbíthatók az ArchiFM felé. A szoftver az összes, nagy létesítményportfólió menedzseléséhez elengedhetetlen funkciót tartalmazza, ráadásul számos hasznos, igényhez szabható tippet és modult is magában rejt.

„Az ArchiFM tökéletesen illeszkedik a Tungsram Edge okostermék portfóliójába, hiszen ez a Tungsram divízió az innovatív okostermékekre és -szolgáltatásokra specializálódik – magyarázta az Tungsram innovációért felelős igazgatója, Pongrácz Ferenc. – Ez egy világklasszis létesítménykezelő szoftver, amelyért odáig lesznek az ügyfeleink.”

“Nagy izgalommal tölt el, hogy a Tungsram részévé váltunk. A lehetőségeink végtelenek, és alig várjuk, hogy kihasználhassuk a Tungsram nyújtotta szinergiákat” – reagált Hrobár Péter, az ArchiFM ügyvezető igazgatója.

“A saját 20 éves tapasztalatunk a Tungsram 120 éves örökségével együtt páratlan együttműködést hoz létre – mondta Korbuly Ádám, a felvásárolt cég kisebbségi tulajdonosa. – A Tungsram segítségével az ArchiFM képes lesz határokon túl is terjeszkedni, ezáltal pedig olyan nemzetközi ismeretekhez jutni, amelyekkel itthon is megszilárdíthatjuk tudásunk alapjait, ezzel hozzájárulva a magyar szoftveripar fejlődéséhez.”

A felvásárlás nyújtotta új keretek között a Tungsram további innovatív termékek és szolgáltatások bemutatását tervezi.