Cégvilág

it-biztonsag_security_lakat
Forrás: cio.com

A CLICO a SailPoint új disztribútora

Disztribúciós megállapodást írt alá októberben a Clico és a SailPoint Technologies, előbbi portfóliója kiegészül az amerikai vállalat identitáskezelési megoldásaival.

A hozzáadott értékekre specializált innovatív disztribútor, a CLICO Lengyelországban és más közép- és kelet-európai országokban több mint 27 éve sikeresen vezeti be és támogatja a világ piacvezető megoldásait. 2019 harmadik negyedévében véglegesítette a SailPoint Technologies vállalattal kötött szerződését, és a forgalmazott portfóliójába az identitás- és hozzáférés-kezelési termékek új kategóriáját vezette be.

„Az identitás- és hozzáférés-kezelési megoldások iránti igény óriási. A CLICO sok éve dolgozik biztonsági auditorként, és az egyik legnagyobb kihívás a beosztást váltó vagy a szervezetből kilépő alkalmazottak hozzáféréseinek és jogosultságainak a kezelése. Ennek a folyamatnak a kezelése a HR- és az IT-részleg, illetve a vezetők fegyelmezettségétől függ. Specializált eszközök nélkül a folyamat nem működhet jól. Auditorként gyakran észlelünk szellem-fiókokat és olyan fiókokat, amelyek jogosultságai az évek alatt felhalmozódtak” – mondta a technológiák promóciós stratégiáinak fejlesztéséért felelős Ph.D. Mariusz Stawowski, a CLICO-csoport CTO-ja, a műszaki csapat vezetője.

A SailPoint által nyújtott megoldások lehetővé teszik az adatok, alkalmazások és az infrastruktúra koherens és az egész szervezetre kiterjedő hozzáférés-kezelési irányelvének létrehozását. „A SailPoint előnyeit az ügyfelek és a független konzultációs cégek egyaránt nagyra értékelik. A kisebb szervezetek a használatra kész eszközök segítségével a SailPoint Identity Platformja segítségével bevált gyakorlatokat valósíthatnak meg. A SailPoint Identity Platformjának nagyvállalati felhasználói komplex konfigurációs forgatókönyveket hozhatnak létre” – tette hozzá Csinos Tamás, a Clico magyarországi country managere.

Komplex struktúrájú, nagy szervezetekben használható a SailPoint Predictive Identity, a SailPoint MI-támogatású identitáskezelési megközelítése, ami a viselkedést és a szervezeti struktúrát a gépi tanulás és mesterséges intelligencia segítségével elemző technológia.

„Sok alkalmazás (SAP, HR, PAS) integrációja beépített modellként áll rendelkezésre. Ez lehetővé teszi a felhasználói profilok életciklusának kezelését az első naptól az utolsóig. Más alkalmazások, különösen a saját fejlesztésűek a Sailpoint API segítségével integrálhatók. A rendszerszintű hozzáférés-elemzés lehetővé teszi a felhasználói hozzáféréssel járó kockázatok becslését, és lehetővé teszi az auditor szabályozásainak vagy követelményeinek való megfelelés kiértékelését. A PAS-megoldások, pl. a Cyberark rendelkezésre álló integrációja lehetővé teszi a kockázatelemzés kiterjesztését a privilegizált fiókkezelők tevékenységeire” – fogalmazott Radosław Szyszko, a CLICO biztonsági szakembere.

A SailPoint Technologies egy 2005-ben alapított amerikai vállalat, ami évek óta az identitáskezelési termékek globális vezetője. „Az identitáskezelés piacvezetőjeként elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy mindenféle méretű szervezet biztonságosan kezelhesse az összes digitális identitását, biztosítva, hogy jól átlátható és szabályozható legyen az, hogy ki mihez fér hozzá, és ezt a hozzáférést hogyan alkalmazzák a vállalat összes felhasználójánál – mondta Volker Sommer, a SailPoint területi alelnöke. – Bizakodva várjuk a CLICO-val való együttműködést, hogy ezzel a forgalmazási megállapodással a SailPoint Identity Platformunkat még több vállalat használhassa Közép- és Kelet-Európában.”

A CLICO forgalmazási megállapodása Közép- és Kelet-Európa országaiban érvényes.