Cégvilág

handshake.jpg
Forrás: ITB

Megjött az év bejelentése: a 4iG megveszi a T-Systemst

Megállapodott a Magyar Telekom a 4iG Nyrt.-vel a T-Systems eladásáról, az erre vonatkozó szerződést ma írta alá a két társaság. A T-Systems átvilágítását és a hatósági jóváhagyásokat követően még az idén lezárulhat a tranzakció.

Az elmúlt hónapokban folyamatosan napirenden volt, hogy a tavalyi évben látványos tőzsdei sikereket elérő, illetve egyre több állami megbízáshoz jutó 4iG Nyrt. megvásárolja a Magyar Telekomhoz tartozó T-Systems Magyarország Zrt.-t. A közelmúltban Jászai Gellért többségi tulajdonába került informatikai vállalat és a legnagyobb hazai távközlési cég ma hivatalosan is bejelentette a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy előzetes megállapodást írtak alá az ügyletről.

A tranzakció zárásakor a 4iG tulajdonába kerül a T-Systems és annak leányvállalatai is. Az ügylet ugyanakkor nem érinti a T-Systems kis- és középvállalati értékesítési üzletágát, ezt a végleges megállapodást megelőzően átszervezik a Magyar Telekomba.

A 4iG és a Magyar Telekom között létrejött megállapodásban a felek a tranzakció legfontosabb pontjaiban már megállapodtak, a részletes feltételrendszert a következő hónapokban dolgozzák ki. A BÉT honlapján közzétett bejelentés szerint az adásvételi folyamat zárását követően a 4iG és a Magyar Telekom partnerségre lépnek, ugyanis hosszú távon továbbra is a T-Systems értékesítheti a Telekom távközlési szolgáltatásait a nagyvállalati és közszféra szegmenseiben. Emellett a 4iG arra is jogot szerez, hogy további három évig használhassa a T-Systems márkanevet.

A felek szándéka szerint az ügylet a hatósági jóváhagyásoktól, az átvilágítási folyamattól, a szerződéses feltételrendszer és a jogi dokumentáció aláírásától függően még az idén zárulhat. A tranzakció teljes feltételrendszere a végleges adásvételi szerződés aláírásával válik kötelező erejűvé, amelyről a társaságok a későbbiek során tájékoztatják befektetőiket és a nyilvánosságot.