Cégvilág

t_systems_580px.jpg
Forrás: ITB

4iG – T-Systems – mit mond a Telekom?

Pár napja adtunk hírt arról, hogy a 4iG és a Magyar Telekom szándéknyilatkozatot írt alá a T-Systems Magyarország megvásárlásáról. A hír kapcsán több kérdéssel fordultunk az érintett társaságokhoz, de egyelőre csak a Magyar Telekomtól kaptunk választ.

A társaság hozzánk eljuttatott válasza szerint nem fog zavart okozni, hogy a kis- és középvállalati szegmens – alig két évvel azután, hogy a T-Systemshez került – ismét a Magyar Telekom alá fog tartozni. Mint írják, az elmúlt két évben a szegmens teljesítménye, eredményei jelentősen javultak. „Ugyanakkor a versenyhelyzet, a márka szerepe és az ügyfélkapcsolati csatornák miatt úgy látjuk, hogy a KKV szegmens inkább a lakossági szegmenshez hasonlóan működik, és igazán sikeres akkor lehet, ha minél jobban támaszkodni tud a lakossági területünk erőforrásaira és a Telekom márkára. Ezért a menedzsment már korábban döntött arról, hogy a KKV üzletág 2020. január 1-jével visszakerül a Magyar Telekom Lakossági szolgáltatások területéhez”, fogalmaz a társaság szerkesztőségünkhöz eljutatott véleménye.

A T-Systems aktívan részt vett a végső tulajdonos, a Deutsche Telekom regionális fejlesztéseiben is. A fejlesztési együttműködések jövőjével kapcsolatban még nincs végleges döntés – a Magyar Telekommal és a Deutsche Telekommal való további együttműködések formái a következő időszakban alakulnak ki, függenek a megállapodás végleges tartalmától. A cél az, hogy valamennyi elérhető szinergiát és lehetőséget továbbra is kihasználjanak, írja a Magyar Telekom.