Cégvilág

digitalis_segitseg
Forrás: negaresh.org

Kihirdették a Digitális Esély 2016 pályázat nyerteseit

Idén kilenc, hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő non-profit szervezet projektjavaslatát díjazták.

Az Infotér Konferencián, az infokommunikációs szektor és a kormányzati szereplők legnagyobb közös rendezvényén hirdették ki a Digitális Esély 2016 pályázat eredményeit. A hátrányos helyzetű fiatalok IT-oktatásával foglalkozó civil szervezetek képviselőinek Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnöke és Mák Attila, az SAP Hungary szolgáltatási igazgatója adta át a támogatásról szóló okleveleket. A szervezetek összesen 10 millió forint támogatást kapnak.

A díjazottak:
- Bethlen Gábor Szakképző Iskoláért Alapítvány
- Hátrányos Helyzetűek és Szociális Szövetkezetek Támogatásáért Alapítvány
- Igazgyöngy Alapítvány
- Intelligens Társadalomért Országos Szövetség
- Kállósemjéni Diákokért és Ifjakért Egyesület
- KOMA 08 Közhasznú Nonprofit Kft
- Szegényeket Támogató Alap (SZETA) Egri Alapítványa
- Szenyorita Közhasznú Egyesület
- Turai Tanulókért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány

Vágujhelyi Ferenc a díjátadón kiemelte: "A Digitális Esély pályázat kiválóan illeszkedik a kormány Digitális Jólét Programjához, amely humánközpontú megközelítést alkalmazva nem egyszerűen egy fejlesztéspolitikai területnek tekinti az infokommunikáció területét, hanem célja, hogy minél nagyobb mértékű, minél több emberhez eljutó digitális fejlesztések valósuljanak meg."

A legtöbb munkakörben az ICT-ismeretek mára nélkülözhetetlenné váltak, ez a tudás a mai világban konkrét boldogulást, munkaerő-piaci versenyelőnyt jelent. Az idei pályázat a leghátrányosabb helyzetűeknek nyújt segítséget, hogy közülük minél többen rendelkezzenek versenyképes digitális készségekkel.

"Három évvel ezelőtt hagyományteremtő jelleggel indult az SAP szoftvercég és az NHIT együttműködése, a Digitális Esély pályázat meghirdetése" – mondta Mák Attila, az SAP Hungary szolgáltatási igazgatója. Mint hangsúlyozta: "A digitális átalakulás jelentős mértékű változást fog hozni a hétköznapokban. Ehhez nem csupán informatikusra lesz szükség, hanem az informatikához értő, saját területén dolgozó szakemberre egyaránt, melyhez e pályázati lehetőség is hozzájárul."