Cégvilág

itsh_innovation_boot_camp
Forrás: ITSH

Már dolgoznak a jövő kihívásainak megoldásán az innovátorok

Kezdetét vette a háromnapos Innovation Boot Camp rendezvény Budapesten, amely során a világ különböző pontjairól Magyarországra érkezett innovátorok azon dolgoznak, hogy kitaláljanak egy digitális megoldási javaslatot az emberiség előtt álló nagy kihívások egyikére

Hogyan lehet digitális megoldások segítségével küzdeni a világjárványok terjedése ellen; miként segíthetnek az online eszközök felkarolni a fiatal tehetségeket a közoktatásban; milyen alkalmazások csökkenthetik a közúti balesetek számár? Néhány olyan téma, amelyet a hétfőn indult, november 7–9. között Budapesten tartott Innovation Boot Camp során érinthetnek majd a világ különböző pontjairól érkező, valamint magyar innovátorok. Az IT Services Hungary (ITSH) által a magyarországi jelenlétének tizedik évfordulója alkalmából meghirdetett kezdeményezés célja, hogy külföldi és hazai innovátorok bevonásával Magyarországon találjanak ki egy olyan digitális megoldást, amely segíthet megoldani egy globális problémát. A megszületett ötlet kidolgozását és megvalósítását hazai szakembergárdával segíti majd az ITSH.

"Cégünk elkötelezett híve a digitális megoldások fejlesztésének, amellyel hozzá kíván járulni a társadalmi problémák megoldásához is, ennek szellemében szerveztük meg az Innovation Boot Campet a magyarországi jelenlétünk tizedik évfordulója alkalmából" – mondta Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója.

A diskurzusban olyan innovátorok vesznek részt, mint Dave Hakkens feltaláló, a Phonebloks megalkotója, Sakthy Selvakumaran építőmérnök, aki innovatív megoldásaival nagy sikereket ért el az afrikai vízellátási problémák megoldásában, vagy Kees Plattel, aki olyan ügyfelek számára szállít kreatív megoldásokat, mint a Google, a Volkswagen és a Philips. A nemzetközi vendégek mellett az innovatív megoldások hazai reménységei is ott lesznek, többek között Haidegger Tamás, aki orvostechnikával és sebészrobotikával foglalkozik, illetve Cseh József feltaláló/mérnök, aki a FUTI energiatermelő térburkoló elem megalkotásával hívta fel magára a figyelmet. Az innovátorok cspatával a nagyközönség is találkozhat november 9-én 17 órakor a Dobozban.

"Az Innovation Boot Campen születő ötleteket magyar szakemberek segítségével fogjuk megvalósítani a következő hónapokban, az így létrejövő megoldásokat pedig az ENSZ rendelkezésére bocsátjuk" – emelte ki Christopher Wilson, hozzátéve, hogy ezzel azt is szeretnék bemutatni, hogy Magyarország, illetve az itthon dolgozó magasan képzett munkaerő tevékenyen részt tud és kíván venni a világ jobbá tételében.