Cégvilág

quadron_sejk
Forrás: Quadron

Magyar IT-biztonsági képzés Kuvaitban

Kiterjesztette tevékenységét a kuvaiti piacra a Quadron, stratégiai együttműködési megállapodást kötött egy internetszolgáltatóval

Együttműködési megállapodást jelentett be a Quadron és a piacvezető kuvaiti internetszolgáltató, a QualityNet. A kooperáció értelmében a magyar partner IT-biztonsági tanácsadást és képzést nyújt majd a kuvaiti vállalat több tucat ügyfelének.

A Perzsa-öböl menti államban és a térségben a biztonság, ezen belül is az IT-biztonság kiemelt prioritású stratégiai probléma. Nemzetközi politikai és gazdasági helyzete miatt Kuvait biztonságot érintő fenyegetettségi szintje az átlagosnál magasabb. Emiatt a térségben fokozott igény mutatkozik információ-technológiai biztonsági szolgáltatásokra is, ám ezt megfelelő szintű képzés hiányában a helyi szakemberek nem tudják kielégíteni.

"Időben felismertük a kuvaiti vállalkozások biztonság iránti igényét, rengeteg energiát fordítottunk a térségben a minőségi üzleti kapcsolatok, partnerségek kiépítésére" – mondta Gulyás Péter, a Quadron ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy a magyar szaktudást elismerik és értékelik a Közel-Keleten, a magyar szürkeállomány elismert exportcikk.

Mohammad Al-Nusif, a QualityNet CEO-ja szerint a Perzsa-öböl menti államok számára a kiberbiztonság egyre növekvő jelentőségű. Emiatt sok kormányzati szervezet, beleértve Kuvait kormányát is, fokozza erőfeszítéseit az IT-biztonság területén. "A QualityNet jelentős összegeket fektetett adatközpontokba és a hálózati biztonságba az elmúlt évtizedben. Örömmel tölt el, hogy a kormány és saját stratégiánk a fizikai és IT-biztonság terén találkoznak" – a vezető.

Iparági adatok szerint a Perzsa-öböl menti államok a kibertámadások kiemelt célpontjai. IT-fejlesztésekbe jelentős összegeket fektetnek a régióban, de van hely a minőségi ugrásra biztonsági költések, tudatosság, hozzáállás és ismeretek terén is. A két cég közti megállapodást részletekbe menően, több mint egy évig készítették elő. Az együttműködés keretén belül idén szeptembertől a Quadron IT-biztonsági szakemberei folyamatosan a helyszínen tartózkodnak, és fél év leforgása alatt végiglátogatják a QualityNet 100 legfontosabb ügyfelét, hogy közösen vigyék piacra az új szolgáltatásokat. Ezzel párhuzamosan feladatuk a QualityNet IT-biztonsági tanácsadóinak kiválasztása, felkészítése és folyamatos képzése.