Cégvilág

invitel_nki
Forrás: Invitel

Közös erővel az internetes biztonságért

Együttműködési megállapodást írt alá az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI). A megállapodás értelmében a felek együttműködnek az internetes biztonság területén

Mindennapi életünkben (akár magánemberként, akár üzleti vagy intézményi felhasználóként) meghatározó szerepet játszik az informatika és az interneten zajló kommunikáció. Ezzel párhuzamosan nő sajnos az interneten megvalósuló támadások száma, és az előidézhető károkozás mértéke is. Ezért mindinkább előtérbe kerülnek azok a megoldások, melyekkel kivédhetők, megelőzhetők a kibertámadások.

Üzleti és egyéni ügyfelei IT-biztonságának növelése érdekében az Invitel Csoport megállapodást kötött a NKI-val, melynek eredményeként az intézet a nemzetközi kibervédelmi együttműködésből származó információkat megosztja a távközlési és informatikai szolgáltatóval.


 

"Az Invitel Csoport azzal számol, hogy mindennek közös nevezőjévé válik a világháló. Ez ráirányítja a figyelmet az informatikai biztonságra, melynek megvalósításában kiemelt szerepet vállalt az Invitel és az Invitech Solutions. Most eggyel tovább lépünk, és szorosabbra fűzzük együttműködésünket az infobiztonság növelésére létrehozott állami szervezettel" – hangsúlyozta az aláírás kapcsán David Blunck, az Invitel Csoport vezérigazgatója.

A két szervezet közötti együttműködés jelentőségét méltatva Bencsik Balázs, az NKI igazgatója elmondta: "Az egy éve létrehozott kibervédelmi intézet feladatainak teljesítése során fontos szerep hárul az informatikai biztonság gyakorlati megvalósításában érintett valamennyi szereplőre. A mostani aláírással nemcsak az általunk képviselt szervezetek közötti kapcsolat lesz szabályozottabb, hanem meggyőződésem szerint a hazai intézmények és egyéni előfizetők védettsége is tovább erősödhet."

Az együttműködés aláírására az Invitel Csoport budapesti műszaki-technológiai központjában megrendezett szakmai napon került sor. Ez a helyszín ad otthont az Invitech Solutions DC10-nek, a régió egyik vezető adatközpontjának is.