Cégvilág

it_services_hungary_debreceni_alumni_1
Forrás: alumni.unideb.hu

Alumni Díjat kapott az IT Services Hungary a Debreceni Egyetemen

Az országszerte több mint 4300 szakembert foglalkoztató IT Services Hungary kapta idén a Debreceni Egyetem által alapított Alumni-díjat. A díjjal azon piaci szereplők teljesítményét ismerik el, akikkel az egyetemnek sokrétű és szoros együttműködése van.

A Debreceni Egyetem ünnepi tanévnyitó szenátusi ülésének díjátadó ceremóniáján az egyetem rektora, Prof. Dr. Szilvássy Zoltán elmondta: az IT Services Hungary (ITSH) és az intézmény közötti együttműködés egészen az évtized elejéig nyúlik vissza. A vállalatnak szoros együttműködése és kapcsolata van az egyetem Informatikai Karával, a Germanisztikai Intézettel és egyre inkább jelen van a Közgazdaságtudományi Kar életében is.

"A Debreceni Egyetem arra törekszik, hogy hallgatóit versenyképes tudáshoz segítse hozzá, tanulmányaik végén pedig olyan diplomát adjon a kezükbe, amellyel nemcsak Magyarországon, de Európa-szerte értékes lehetőségek nyílnak előttük. Ebbéli igyekezetünkben az ITSH természetes szövetségesünkké vált. Nemcsak a cég anyagi támogatása, de az általa képviselt iparági, szakmai elvárások megértése és érvényesítése is segít abban, hogy a felsőoktatási intézmények versenyében egyre jobban teljesíthessünk."


 

A német Deutsche Telekom-csoport tulajdonában lévő, Magyarország négy városában – Debrecenen kívül Budapesten, Szegeden és Pécsett – jelenlévő ITSH a magyar ICT-szektor egyik legdinamikusabban növekvő vállalkozása. Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a cégcsoport globális munkamegosztásán belül egyre fontosabb és komplexebb feladat hárul a debreceni szolgáltató központ munkatársaira, akiknek többsége egykor a Debreceni Egyetem hallgatója volt.

"Országos szinten az ITSH minden negyedik munkatársa kötődik ehhez a felsőoktatási intézményhez, a debreceni csapatban pedig tízből nyolc kollégám a Debreceni Egyetemen szerzett diplomát. Hosszú évekre visszatekintő, kölcsönösen előnyös együttműködés tehát a miénk. Mi hozzásegítjük Önöket ahhoz, hogy tanulmányaik során piacképes tudást szerezzenek, Önök pedig biztosítják számunkra a magasan képzett, korszerű szaktudással rendelkező munkaerő-utánpótlást" - mondta Chris Wilson.