Cégvilág

LogMeIn_iroda
Forrás: octogon.hu
Magasabb fordulatszámra kapcsolva

Erősen zárta a második negyedévet a LogMeIn

A magyar gyökerű, startupból kinőtt nemzetközi IT nagyvállalat 2016 második negyedévében 83,3 millió dollár bevételt realizált, amely 28 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest.

Az itthon 370 főt, világszerte ezernél is több embert foglalkoztató cég még magasabb fordulatszámra kapcsolt mind idehaza, mind a nemzetközi színtéren: egyrészt budapesti irodájuk jelentős bővítésen esett át a megnövekedett munkatársi létszámnak köszönhetően, másrészt a közelmúltban egyesültek a Citrix GoTo nevű leányvállalatával. Az elsősorban a távelérés és az IT-biztonság területén nemzetközi élmezőnyébe tartozó LogMeIn 28 százalékkal jobb eredményt ért el a 2016 májustól júliusig tartó 3 hónap alatt, mint 2015 megfelelő időszakában. A vállalat bevétele 83,3 millió dollárra rúgott, jelentősen felülteljesítve ezzel az előzetes várakozásokat. A cég korrigált adózás előtti eredménye 21,4 millió dollár, ami 14,6 millió dolláros növekedést jelent az előző év második negyedévéhez képest. A jövőre vonatkozóan a LogMeIn még derűlátóbb célokat helyezett kilátásba, és 84,2-84,7 millió dollár közé várja bevételét az augusztus 1-től október 31-ig tartó periódusban, míg az egész évre vonatkozóan 333-335 millió dolláros bevételt jósolnak.

Hazánk első startupból kinőtt nemzetközi IT nagyvállalata töretlenül fejlődik mind itthon, mind a nemzetközi porondon. A cég „agyaként” számon tartott fejlesztői részlege, amely jelentős részben itthon működik, folyamatosan, éves szinten átlagosan 20 százalékkal növekedik a foglalkoztatott emberek tekintetében, ennek eredményeként ki kellett bővíteni a budapesti főhadiszállását. Emellett a LogMeIn a közelmúltban egyesült a Citrix GoTo nevű spinoff cégével, így tovább gyarapodott távelérésre specializálódott portfóliója.

A LogMeIn világszerte több mint 1050 embert foglalkoztat és 11 irodát tart fenn Sydneytől San Franciscón és Bostonon át egészen Dublinig. A cégnél Magyarországon a főváros mellett Szegeden és Debrecenben összesen 370 fő, döntő többségében informatikus dolgozik. A LogMeIn IT megoldásai olyan partnereket szolgálnak ki a globális piacon, mint a HP, Microsoft, Walmart, GE vagy a KFC.