Cégvilág

cashreg
Forrás: ebay.com
300 millió dollár

Végleges a felvásárlás

Bejelentette a Trend Micro International, hogy lezárult a TippingPoint akvizíciója. Az új generációs behatolásgátló rendszerek és integrált hálózatbiztonsági megoldások vezető szolgáltatójának számító vállalatot a Hewlett Packard Enterprise (HPE) csoporttól vásárolta fel.

Eva Chen, Trend Micro
Eva Chen, Trend Micro
„Fontos számunkra, hogy beérett a megállapodás gyümölcse, hiszen ez is igazolja elkötelezettségünket a vállalati biztonság mellett. A TippingPoint révén a Trend Micro lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy egyedülálló hatékonysággal reagáljanak az ismert és ismeretlen fenyegetésekre, valamint biztonsági résekre a támadások teljes életciklusa alatt. Ezzel a lépéssel a Trend Micro lett az egyetlen vállalat, amely ilyen jellegű, integrált, többszintű képességeket kínál a vállalatok összetett hálózatbiztonsági kihívásainak kezelésére világszerte” – mondta el Eva Chen, a Trend Micro vezérigazgatója.

„A TippingPoint megoldásaival kibővített kínálat révén a Trend Micro az iparág egyik legátfogóbb IT biztonsági portfóliójával büszkélkedhet. A modern vállalatok végpontok, hibrid felhőalapú infrastruktúrák és hálózatok labirintusából állnak. Ahhoz, hogy lépéselőnyben maradjanak a kifinomult támadókkal szemben, létfontosságú, hogy mindenre kiterjedő biztonsági stratégiával rendelkezzenek, amely magában foglalja a többszintű védelmet és a megbízható, valós idejű fenyegetésfelderítést. A Trend Micro TippingPoint, illetve a Trend Micro további megoldásai lehetővé teszik, hogy a vállalatok IT biztonsági csapatai intelligensebb módon és hatékonyabban végezzék a munkájukat” – foglalta össze Rob Ayoub, az IDC kutatási igazgatója.

A Trend Micro TippingPoint magában foglalja a Digital Vaccine® Labs (DVLabs) fenyegetésfelderítési információit, valamint az iparágvezető Zero Day Initiative (Nulladik napi kezdeményezés, ZDI) programot, amely ösztönzi a független kutatókat a korábban ismeretlen biztonsági rések azonosítására. Saját Smart Protection Network™ adataival kiegészítve mindezek lehetővé teszik a Trend Micro számára, hogy a leghatékonyabb megoldásokat kínálja a vállalatok számára a hálózatok, az adatközpontok, a felhő és a végpontok védelméhez.

A TippingPoint felvásárlására vonatkozó, 300 millió dolláros megállapodás feltételeit 2015 októberében hozták nyilvánosságra. A széles körű vállalati ügyfélbázis mellett a cég a tranzakcióval jelentős iparági szakértelmet, vezető biztonsági technológiákat és szellemi tulajdont is szerzett.