Cégvilág

converg.jpg
Forrás: projectm-online.com
Közösen folytatják

Felvásárlás a tanácsadási piacon

Részvényvásárlás útján szerez részesedést a Stratis az XperTeamben. Kapcsolati hálóik, ügyfélbázisuk, referenciáik, szakértői csapataik termékportfólióik összevonásával kívánják magasabb szintre emelni piaci megjelenésüket. 

„Egy közös munka során találtunk egymásra az XperTeam-mel, ahol a Stratis fővállalkozóként dolgozott. Elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a két cég nagyon sok területen tudná erősíteni egymást” – mondja el a megállapodás kapcsán . A Stratis immár ötödik éve építi megvalósítási képességét az adatmenedzsment területén, ami az adatokkal kapcsolatos stratégiai tanácsadási és projektvezetési tevékenységének szerves kiegészítése. A cég adatmenedzsment szolgáltatásai között megtalálható többek között az adattárház-építés, -kiaknázás, adatintegráció és -migráció – világszinten vezető piaci megoldásokra (Microsoft portfólió, Talend, HP IDOL) támaszkodva. Az XperTeam (XT) igazolt, rendkívül alapos szaktudással bír az adatmenedzsment területén, különösen az Oracle alapú BI- és adattárház-építésben, ami nagyon jól összeillik a Stratis szolgáltatásainak körével.

Makovi Zoltán Zsolt, az XperTeam vezérigazgatója és Juhász Miklós, a Stratis vezető partnere
Makovi Zoltán Zsolt, az XperTeam vezérigazgatója és Juhász Miklós, a Stratis vezető partnere
„A Stratis számára ez minőségi ugrást jelent: a lassú, organikus bővülés helyett az eddigi megvalósítási kapacitás kétszeresére teszünk szert az üzleti intelligencia, adatmenedzsment területén” – mutat rá Juhász Miklós. „A mi célunk a Stratis érdekeltség beemelésével az XperTeam portfóliójának és kiemelkedő szakértelemének jelentős, új ügyfélkörrel való bővítése, valamint a növekedés biztosítása” – utal céljaikra az új szervezeti felállás létrejötte kapcsán Makovi Zoltán Zsolt, az XperTeam vezérigazgatója.

Az együttműködésre lépettkét cég azt is felismerte, hogy a külföldi piacra lépésben komoly üzleti potenciált jelent az XT termékportfoliója, és nemzetközi szinten is számottevő Oracle szakértelme. A Stratis életében nem először fordul elő, hogy vásárlás útján lép szintet az üzleti intelligencia kompetencia bővítésében: legutóbb 2012-ben vásárolt fel céget az adatgazdálkodás, adatmenedzsment szaktudás erősítése érdekében.