Cégvilág

Fargo_S2_AMC
Forrás: AMC.com
Új filmcsatorna jött

Százhúszezer háztartásban válik elérhetővé az AMC

Jövő év elejétől az Invitel műsorpolitikájába illeszkedő lépés eredményeként a filmcsatorna műsorait a távközlési társaság analóg és digitális kábeltévé, valamint IPTV platformján egyaránt élvezhetik az előfizetők. Ez egyben azt is jelenti, hogy az AMC lefedettsége január 4-től közel 2,6 milliósra nő.

Az AMC (2003-ig Amercan Movie Classics volt a csatorna neve) 2016-ban olyan kiváló bemutatókat hoz el régi és új nézőinek, mint a John le Carré regényéből készülő vadonatúj „The Night Manager” című krimisorozat Hugh Laurie főszereplésével, aki a „Doktor House” után üldözött nemzetközi fegyverkereskedőként tér vissza a képernyőre. De a jövő évi premierek között szerepel a friss Golden Globe-jelölt „Fargo” második évada – külön öröm, hogy még a premier előtt bejelentették: a Noah Hawley által írt remekműből a harmadik évadot is berendelték. Mindezek mellett az AMC nemrég azt is megerősítette, hogy jövőre folytatja a „Fear the Walking Dead” sorozatot a 2. évaddal.

„Az AMC indulásakor magas minőségű tartalmat és mind több világpremiert ígértünk. Nagy örömünkre szolgál, hogy folyamatosan tudjuk teljesíteni az ígéretünket, hiszen minden idők három legnézettebb sorozatpremiere mind az AMC-é, sorrendben ezek a Fear the Walking Dead, a Better Call Saul, és 3. helyre a most is látható Into the Badlands futott be. Büszkék vagyunk rá, hogy az Invitel terjesztésének köszönhetően még több nézőhöz eljutnak a világszínvonalú, nagy érdeklődéssel várt új sorozatok”– nyilatkozta Málnay B. Levente, az AMC Networks International – Central Europe vezérigazgatója az Invitellel kötött megállapodás bejelentésekor.

„Az Invitelnél figyelemmel kísérjük a televíziózás és filmgyártás szempontjából meghatározó tengerentúli és európai tévépiacok alakulását, hiszen az ott zajló folyamatok előbb-utóbb hazánkban is megjelennek. A fokozatosan itthon is érzékelhető trendek mellett saját felméréseink, és az előfizetői igények, elvárások mentén alakítjuk szolgáltatáskínálatunkat. Azt látjuk, hogy a televíziózás újabb aranykorát éli, minőségi szériák kerülnek ki a stúdiókból, és elismert filmsztárok adják nevüket egy-egy produkcióhoz. Ezzel párhuzamosan saját ügyfélkörünkben is azt tapasztaljuk, hogy egyre inkább trenddé válik a tudatosabb tartalomfogyasztás és kialakulóban van egy olyan fogyasztói réteg, akik számára a sorozatok a legfontosabbak. Rájuk is gondolva bővítettük csatornakínálatunkat az AMC-vel” – fogalmazott Langsteiner Marianne, az Invitel lakossági és kisvállalati vezérigazgató-helyettese.

Nyitott időszak az Invitelnél

Az AMC csatorna hivatalosan 2016. január 4-től érhető el az Invitel csatornakínálatában, a Családi és az Extra csomaggal rendelkező analóg és digitális kábeltévé, valamint IPTV előfizetők részére. A közeledő ünnepek alkalmából viszont a szolgáltató digitális kábeltévé- és IPTV-platformján minden ügyfél élvezheti a csatorna műsorát a 2015. december 19-től 2016. január 3-ig tartó kódolatlan időszakban.