Utánajártunk

62_Konica_Insurance.jpg
Forrás: ITB
Digitalizáció és automatizáció a munkafolyamatokban

A KKV szektor a következő állomás

A magyar kis- és középvállalkozások körében is egyre erősebb a szakemberhiány, továbbá a sok adminisztráció, a manuális munka időigényes folyamata elveszi a figyelmet a fontosabb üzleti feladatokról. A munkaerőpiaci trendek egyre növekvő munkabéreket mutatnak, egyre nehezebb azonban megtalálni és meg is tartani a jó munkaerőt, ami nemcsak többletköltséget eredményez, de komoly kihívás elé állítja a HR-es munkatársakat is.

Mindeközben az automatizáció egyre több iparágat érint, és alakít át egyik napról a másikra. Miért pont az Ön vállalatát érintő működési munkafolyamatok maradjanak le a digitalizáció kínálta előnyökről?

A Konica Minolta a változó igényeket meglátva, és a vállalkozások problémáit szem előtt tartva olyan innovatív, új szolgáltatás-portfólióval lépett a piacra az IT-megoldások területén, amely hozzájárul a vállalatok hatékonyabb működéséhez. Célja, hogy az automatizálható munkafolyamatokat ne magas bérköltséggel és élőmunkával kelljen megoldani, az így felszabaduló értékes munkaerőt más, lényegesebb területeken tudják a vállalatok hasznosítani. Az automatikus adatkinyerés és a manuális munka felváltása szoftveres megoldásokkal: mindez már elérhető közelségben van nemcsak a multi szektor számára.

Kószás Attila, a Konica Minolta Magyarország marketingosztályának vezetője szerint a digitális transzformáció révén a munkahelyi igények és maga a munkavégzés módja is átalakulóban van. „Továbbá a munkaerő drágulása, a képzett szakemberek hiánya és nem utolsó sorban a manuális munka sokasága okot adhatnak arra, hogy a szervezeti céljaink elérése és a költségeink optimalizálása érdekében a munkafolyamatainkat is automatizáljuk és digitalizáljuk. Az általános bérszínvonal emelkedésével az automatizálásba történő befektetések megtérülése egyre kedvezőbb. Mi, a Konica Minolta olyan megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, amelyekkel az alaptevékenységeket támogató rendszereiket (ERP, CRM, BI, egyéb rendszereket) minél hatékonyabban ki tudják használni. Továbbá elérhetővé tesszük a vállalatok számára azon fejlesztéseket, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a szervezeti egységeik effektív munkavégzéséhez, a manuális munka csökkentéséhez, a munkahelyi idő megfelelő kihasználásához. Automatizált munkafolyamatok révén pedig az értékes munkaerőt más területen tudják hasznosítani a vállalatok” – tette hozzá Kószás Attila.

A Konica Minolta által kínált megoldások nemcsak az irodai, hanem a cégek számára kulcsfontosságú területeket is érintenek, mint például a termelés, a logisztika vagy a működésfejlesztés. Mindezen megoldások által, az elektronikus és papíralapú információk integrálásával támogatja a nagyvállalat ügyfeleinek üzleti céljait és működési hatékonyságát.

Miként is hatnak pontosan az automatizációs és digitalizációs folyamatok, és milyen előnyöket rejtenek az Ön vállalatánál a különböző szervezeti egységek számára? A munkafolyamatok hatékonyabbá tétele érdekében a Konica Minolta Magyarország üzleti tanácsadói készséggel állnak az Ön és vállalata rendelkezésére.


 

Konica Minolta Magyarország Üzleti Megoldások Kft.

1117 Budapest, Galvani utca 4.

Tel.: 06 40 200 423

E-mail: ugyfel@konicaminolta.hu