Technológia

Barna István, NEXON
Barna István, NEXON
Forrás: ITB
NEXONtime iPlan intelligens beosztástervező

Az optimális egyensúly megtalálása

Elkerülhetetlen az automatizálás a vállalatoknál, a meglévő munkaerő, a kapacitások hatékonyabb kihasználásával komoly költségcsökkentést érhetnek el a cégek. A NEXON egy intelligens beosztástervezővel, a NEXONtime iPlannel áll az emberhiánnyal küszködő vállalatok szolgálatába. A fejlesztésről, a mögöttes munkáról a vállalat fejlesztési üzletág igazgatójával, Barna Istvánnal beszélgettünk.

– Miért pont intelligens beosztástervezőt fejlesztettek?

– A NEXON abban a kiváltságos helyzetben van, hogy meglévő portfóliója, megoldásai kapcsán folyamatosan látja azokat a HR jellegű problémákat és kihívásokat, amelyek partner vállalatainknál jelentkeznek. A krónikus munkaerőhiány egyike ennek a problémának. Azt gondoljuk, hogy bármilyen szintű automatizálás, segítségével hatékonyabban képes az adott vállalat dolgozni, vagyis meglévő kapacitásait jobban ki tudja használni. A manuális, repetitív munkákat pedig bízzuk az algoritmusokra; pontosabban, megbízhatóbban végzik a munkájukat, mint az emberek.

– Egy beosztástervező megalkotásánál számos tényezőt kell szem előtt tartani.

– Így igaz, nemcsak a vállalat saját igényeinek, hanem a törvényi szabályozásoknak is meg kell felelnie. A beosztástervezésből adódó problémák számosak, sok lehetőséget figyelembe kell venni, egy közepes vállalatnál akár tíz a tizenötödiken nagyságrendű állapottérről (variációról) beszélhetünk. Nem túlzás azt állítani, hogy a beosztások megtervezése táblázatokkal vagy félig automatizált rendszerekkel igencsak nehézkes. Több telephelyes és több műszakos vállalatoknál egyenesen kihívás. Az alul- vagy felültervezés is rossz, nagy a hibázási lehetőségek száma, amit a vállalatok pénzben, a hatékonyság csökkenésében és dolgozói elégedetlenségben fizetnek meg.

– Konkrétan mit tud a NEXON intelligens beosztástervezője?

– A NEXONtime iPlan beosztástervezőnk az optimális beosztást egyetlen gombnyomással készíti el úgy, hogy mindig és mindenhol annyi ember álljon rendelkezésre, amennyire és ahol éppen szükség van. Bármilyen profilú cég munkaerőigényének optimalizálására alkalmas, legyen szó termelő-, kereskedelmi vagy szolgáltató vállalatokról. A beosztás elkészítésekor a rendszer betartja az üzleti igényekhez igazított beosztástervezési szabályokat. Ellenőrzi a törvényi előírásokat; már a készítés pillanatában kiszűri a hibás beosztásokat és jelöli a hiba okát. A beosztás mellett túlóra és készenlét, ügyelet és állásidő is elrendelhető. A vezetők nyomon követhetik a dolgozók munkaidő és túlóra kereteinek alakulását. Az iPlan javasolta beosztást a vezetők elfogadhatják, vagy szükség esetén a beállítások finomításával új javaslatot kérhetnek.

Ezekre az igényekre válaszol a beosztástervező

A KSH friss adatai szerint az idei második negyedévben új történelmi csúcsra emelkedett az üres álláshelyek száma Magyarországon. Április és június között 83 600 betöltetlen munkahely volt, ami közel 30 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest. A vállalatok egy részénél gyakorlatilag már a versenyképesség és a fejlődés korlátját jelenti a megfelelő létszámban és kompetenciával rendelkezésre álló munkaerő hiánya. A szűkös erőforrásokkal nem könnyű jól gazdálkodni. A munkavállalók beosztásának tervezése sem egyszerű feladat, hiszen nagyon sok tényezőt figyelembe kell venni:

– időpontra, helyszínre, tevékenységre megfogalmazott létszámigény kielégítése;

– törvényi szabályozásoknak való megfelelés;

– vállalati szabályozások figyelembevétele;

– költségek minimalizálása;

– dolgozói érdekek figyelembevétele (szabadságok, beosztási igények, egyenletesség, egyenlő bánásmód);

– váratlan események kezelése (például betegség).

 

– A munkavállalók is használhatják ezt a megoldást?

– Igen. A tervezést segíti, hogy a munkavállalók önkiszolgáló rendszerben jelezhetik távollét- vagy beosztásigényüket, amit a vezető jóváhagyhat vagy elutasíthat. A beosztás elkészítésekor a rendszer figyelembe veszi az elfogadott egyéni igényeket is. A tervezés lezárását követően azonnal kihirdethető az kialakult beosztás, és a NEXON_PORT felületén havi nézetű, áttekinthető formában elérhető a munkatársak számára. Vagyis a NEXONtime iPlan a dolgozói elégedettséget is növeli.

– Milyen technológiákat használtak az intelligens beosztástervező fejlesztésénél?

Az intelligens beosztástervező fejlesztését a BME VIK  Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékével közösen végeztük. Egy speciális, matematikai algoritmust alkalmaztunk, amely az időben lineárisan előre haladva állítja elő az igények és a rendelkezésre álló munkaerő adott időszeletre vonatkoztatott optimális párosítását. A különböző, egymásnak sokszor ellentmondó követelményeket 15 súlyfüggvény szabályozza, melyeket mintegy 90, gondosan összehangolt paraméter vezérel. A moduláris tervezésnek köszönhetően, a rendszer rendkívül rugalmas, egyszerűen lehet új követelményeket bevenni, illetve meglévők súlyát csökkenteni.

– Ha nem üzleti titok, milyen fejlesztéseken, termékeken dolgoznak?

– A NEXONtime rendszerünkben még egy újdonság várható: hamarosan piacra kerül az új hardware elem. A megújult külsővel és funkcionalitással rendelkező beléptetőrendszert egy hazai partnerünk fejlesztette, közösen a NEXON kutatás-fejlesztési csapatával. Ez a megoldás a munkaidő rögzítésére, valamint biztonsági megoldásként ajtónyitás engedélyezésére is alkalmas. A rendszerben rögzített munkaidő-adatok pedig automatikusan átadhatók a bérszámfejtés számára.

HR kontrolling modulunkon belül kifejlesztettük a létszámgazdálkodás és bértervezés megoldásunkat. Azon gazdálkodó szervezetek számára nyújt hatékony támogatást, amelyek tervezni, követni szeretnék a HR-költségek alakulását akár pozíció szinten is. A NEXONbér-ben számfejtett költségadatok alapján napi szinten kimutatható, milyen viszonyban vannak a tervezett és a tényadatok. A megtakarítások átlátható módon jelennek meg, felhasználásuk tervezetten történhet.

Mobilalkalmazásunk képességeit is bővítjük. Lehetőség lesz ujjlenyomat alapján bejelentkezni, megtekinteni a beosztás adatokat, szabadságot igényelni, jelenlétet rögzíteni és mindezeket vezetőként jóváhagyni. A dolgozóknak szóló értesítéseket mobilon is megjeleníthetjük, nem kell feltétlenül e-mailben küldeni az értesítéseket.

Sok szervezet MS Exchange szervert és Outlook kliens rendszert használ vállalati találkozók szervezésére. Dolgozunk azon, hogy a tervezett szabadságok átadhatóak legyenek az Exchange szervernek, így a foglaltság és annak oka is automatikusan megjelenik az Outlook felületén.

– A kutatás-fejlesztési tevékenység igen fontos a cég életében.

– Jövőre 30 éves a NEXON, és nem a véletlennek köszönhető, hogy a vállalat még ma is a magyar számítástechnikai piac elismert megoldásszállítója, szolgáltatásaink egyfajta szabványt jelentenek a cégek életében. Az információ-technológia területén számos változásnak lehettünk tanúi ebben a közel három évtizedben. A változásból jó érzékkel szúrtuk ki azokat a technológiákat, melyek jövőt állóak, és melyekre alapozva termékeink számtalanszor képesek voltak megújulni. A kutatás-fejlesztési igazgatóságon egy több mint 50 főből álló csapat – fejlesztők, üzleti elemzők és tesztelők – dolgoznak azon, hogy partnereink számára olyan termékeket fejlesszünk, melyek időtálló megoldást jelentenek üzleti gondjaikra.