Road

42_bodri_portrait-0004.jpg
Forrás: ITB

Bodri Pincészet – egy család vagyunk

A Bodri családban a szőlő szeretete és a szőlőművelés generációkat ível át, jelenleg is három generáció munkálkodik azon, hogy a Bodri Birtokon minden óramű pontossággal történjen. Dr. Bodri István 4 éves kora óta jár szüleivel a szőlőbe, 18 éves korában ballagási ajándékként 400 négyszögöl szőlőt kapott, így belenőtt a szekszárdi borkultúrába.

A Bodri birtok építését 1999-ben kezdte meg, az akkor elhanyagolt szőlőkkel, romos tanyákkal tagolt Faluhely dűlőben. A régi érlelőpince 2002-ben épült, 2003-ban a feldolgozó és az étteremnek otthont adó épület. Később épült meg a 12 kupolás nagypince, amely Közép-Európa legnagyobb, újonnan épített, kupolás pincéje. 2014-ben adtuk át a 1400 m2-es rozéüzemet, mely nagy mennyiségű, kitűnő minőségű bor készítésére ad lehetőséget. A kiváló borokhoz biztos hátteret nyújt a 2020-ban már közel 200 ha saját művelésű szőlőterület.

2013-ban nyitott meg az OPTIMUS étterem, mely azóta is magas szintű bor- és gasztro-élményt kínál. Büszkék vagyunk rá, hogy az étterem, Makk Norbert séf vezényletével, valódi tényező a magyar vendéglátásban. Éttermünkben 40 fő foglalhat helyet, ezt a vendégszámot kinti teraszaink tovább bővítik. A fő irányvonal a magyar konyha sokszínűségének bemutatása, megreformálva, modernizálva. Törekszünk arra, hogy minél több saját terméket állítsunk elő, így mi főzzük be a szörpöket, lekvárokat, valamint a birtokhoz tartozik egy szarvasgomba ültetvény is. A génvizsgálat eredménye alapján egy igen értékes és különleges fehér szarvasgomba fajta terem nálunk, mely Magyarországon máshol nem található. Egész évben lehetőség van vezetővel kísért ültetvénybejárásra is.


A fejlesztéseknek köszönhetően mára a Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található a Bodri Birtok egy igazi borturisztikai komplexummá vált, amely borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is magában foglal. Konferenciák megtartására alkalmas rendezvénytermünk akár 300 vendég fogadására, valamint standok elhelyezésére is alkalmas. Pincészetünk szakképzett és kreatív rendezvénylebonyolító csapattal rugalmasan áll a vendégek rendelkezésére.

A birtokon jelenleg 4 vendégházat alakítottunk ki, 25 szobával, összesen 79 férőhellyel. A tó melletti ház családi szobákkal, valamint egy kandallós közösségi helyiséggel is rendelkezik. Az épületben egy földalatti kupolás római fürdőt építettünk ki, jakuzzival és szaunával. 2015-ben készült el két további vendégház, melyek szintén a faluhelyi rusztikus környezetbe illeszkedő épületek. A szobák a hagyományos népi stílusjegyeket ötvözik a korszerű technikai megoldásokkal. A Bodri birtok szomszédságában modern luxusapartmanok épültek, saját napkollektorral és fúrt kúttal is el vannak látva. A falakon belül „5 csillagos” kényelem várja az ideérkezőket.


Elérhetőségek:
Bodri Pincészet és Optimus Étterem
7100 Szekszárd, Faluhely-dűlő hrsz. 0719/32.
+ 36 74 67 6700, vendeglatas@bodribor.hu
www.bodribor.hu