Road

Temesvári Zsolt, Getronics Hungary
Temesvári Zsolt, Getronics Hungary
Forrás: ITB
Fókuszban a Smart Work és a felhőtechnológia

Getronics: A vállalatra szabott digitalizáció az üzleti siker alapja

A piaci pozíciókért és a tehetséges munkaerőért folyó versenyben egyre nagyobb szerepet játszanak a technológiai megoldások. Napjaink egyik legfontosabb üzleti trendje a digitalizáció. A Magyarországon is évek óta jelenlévő globális ICT-tanácsadó és -integrátor Getronics Hungary kereskedelmi igazgatójával, Temesvári Zsolttal beszélgettünk.

– Gyakran kerül szóba a jövő munkahelye, de mit jelent ez pontosan?

– Néhány éven belül a globális munkaerő 50 százalékát az Y generáció tagjai adják majd. A munkavállalók már nem csupán használják a technológiát, hanem komoly elvárásokat támasztanak vele szemben. A vállalatoknak gyorsan és érzékenyen kell követniük a munkavállalók technológiai igényeit, különben lemaradnak a digitális átalakulásban és hátrányba kerülnek a versenyben. A Getronics ezért alkotta meg a Smart Work koncepciót: a legújabb, mobilitást támogató megoldások, a felhőalapú alkalmazások, a közös munkavégzést segítő eszközök és az automatizált felhasználói támogatás kombinációját kínáljuk. Mindez kimagasló felhasználói élményt tud nyújtani a munkatársak számára, nagyban növelve a tehetséges munkaerő megszerzésének és megtartásának esélyeit.

– A felhőmegoldások nyilván megkerülhetetlenek. Hogyan segíthető, a vállalatok felhőbe költözése?

– A felhő ma már a gazdaság és a vállalatok fejlődését felpörgető, átfogó üzleti-technológiai megközelítés. Nemsokára az adatok 40 százaléka felhőalapú lesz, az IoT pedig több mint 20 milliárd eszközt kapcsol majd össze. A felhő a folyamatos innovációnak és a bővülő szolgáltatásoknak köszönhetően egyre komplexebbé válik. A felhőbe költözés ráadásul nem a vége, hanem a kezdete egy új folyamatnak, a cloud ugyanis egy platform, amelyre alkalmazások és megoldások kell, hogy ráépüljenek. A lehetőségek és megoldások szélesedésével a vállalatok számára a legelőnyösebb utat megtalálni egyre nagyobb kihívás. A Getronics szakemberei segítséget nyújtanak abban, hogy a cégek a lehető legjobb és legköltséghatékonyabb döntéseket hozzák a felhőmigrálás folyamatában. Menedzselt felhőszolgáltatásainkkal a működtetés összetett folyamatát is le tudjuk venni a cégek válláról.

Smart Work megoldások a Getronics-tól

A munkahely által kínált felhasználói élmény ma már a mukaerővonzás és -megtartás egyik jelentős faktora. A mai generációk mindennapi fogyasztóként már hozzászoktak a digitális felhasználói élmény magas szintjéhez, az egyszerű, intuitív és személyre szabható technológiákhoz. Ezt jól ismerik és el is várják az élet minden területén, nemcsak fogyasztóként, de dolgozóként is. Ha ezt vállalatként biztosítani tudjuk, komoly pozitív hatást gyakorolhatunk a munkavállalói elégedettségre és hatékonyságra.

 

– A nemzetközi Getronics know-how meghonosítása mellett van-e olyan terület, amelyben a hazai Getronics speciális tudást, tapasztalatot adhat át a globális anyavállalatnak?

– A Getronics Magyarországon hagyományosan az elektronikus fizetési tranzakciók szakértője, színes szolgáltatási palettánknak ez régóta fontos eleme. Hardver- és szoftvermegoldásokat, üzemeltetési és karbantartási szolgáltatásokat nyújtunk a POS terminálok, az önkiszolgáló kioszk és csomagautomata megoldások területén. Saját hazai fejlesztőbázissal és országos lefedettségű üzemeltetési, karbantartási csapattal rendelkezünk. Platformfüggetlen társaságként az összes fő POS terminálplatformokon (Ingenico, Verifone, Pax) kínáljuk a szoftverfejlesztéseket, illetve terminálokhoz kapcsolódó üzemeltetést és karbantartást nyújtunk olyan nagyvállalatok számára is, mint a MOL, a Magyar Posta vagy a McDonald’s. A fentieken kívül természetesen továbbra is támogatjuk ügyfeleinket rendszergazdai és hardverüzemeltetési szolgáltatásokkal, melyek a Getronics hagyományosnak tekinthető üzletágai Magyarországon és világszerte egyaránt.