Path

30_fintechshow-2020.jpg
Forrás: ITB
Európai túrára csábítják a startupokat májusban

Komoly nyeremények várják a legígéretesebb vállalkozásokat

Elképesztő pörgést hoz a május a startup-fronton, egymást érik az izgalmas események Európában, Londonba, Berlinbe és Tallinba is érdemes lesz ellátogatni. A fintech iránt érdeklődőknek április végén Budapesten kínálnak izgalmas programot.

A startup-ökoszisztéma itthon és Európában is egyre erősebb, amit jelez az is, hogy gyorsan nő az olyan konferenciák száma, amelyeket részben, vagy teljesen ezeknek a vállalkozásoknak szentelnek. Eddigi gyakorlatunkkal szakítva ezért úgy döntöttük, hogy egy hónap, a május eseményeire fókuszálunk, illetve egy kis áprilisi kitérőt is teszünk egy hazai rendezvény kedvéért.

Április 21-én tartják ugyanis a 4. Fintechshow-t Budapesten, és figyelembe véve, hogy milyen mélyreható szabályozási és piaci változások zajlanak a pénzügyi szektorban, különösen izgalmasnak ígérkezik. Az idén már 500 résztvevővel számolnak, négy teremben zajlanak majd az események, és 60 előadó igyekszik majd betekintést nyújtani az érdeklődőknek abba, hogyan is néznek ki a pénzügyeink a 4. forradalomban. A hagyománnyá vált versenyüket is megrendezik a szervezők, így ezúttal is kiderül majd, hogy melyik az év legígéretesebb fintech megoldása.

A budapesti tavaszból a spanyol korai nyárba utazhat, aki ellátogat a Startup Olé-ra. Idén már hatodik alkalommal rendezik meg Salamancában az Európai Bizottság által is támogatott eseményt, ami nemcsak az inspirálódásra, de a kapcsolatépítésre is kiváló. A rendezvényre 30 ezernél is több érdeklődőt, 850 startupot és 250 nagyvállalat és befektetőcég képviselőit várják a szervezők. A május 5-7. közötti konferencia rendkívül gazdag programot kínál, 500-nál is több előadóval.

Nem kis szervezést igényel, de érdemes egyetlen napra megszakítani a salamancai fiesztát, és átugrani Londonba, ahol május hatodikán minden a növekedés körül forog majd a Hypergrowth konferencián, ahol elsősorban ahhoz gyűjthetnek hasznos információkat a hazai startupperek, hogyan lehet felpörgetni a fejlődést, milyen értékesítési és marketingtaktikák bizonyultak a legsikeresebbnek.

Május közepén pedig jöhet egy berlini kirándulás, az MI-vel foglalkozó startupok számára egyenesen kihagyhatatlan. Május 13-14-én tartják ugyanis a Rise of AI konferenciát, melynek 80 előadója és ezer résztvevője alaposan elmélyülhet a témában. Az eseményt kiegészíti egy kiállítás is, amelyen 30, mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalkozás mutatja be legújabb fejlesztéseit.

A digitális fejlettségben és szolgáltatásokban élenjáró Észtországba bármikor érdemes ellátogatni, hogy tapasztalatokat gyűjtsön az ember, azonban május 28-29-én Tallinban a Latitude59 konferencián ennél sokkal többre is lehetőségük lesz a hazai vállalkozóknak. Az európai startup ökoszisztéma egyik meghatározó eseményére közel 300 befektetőt várnak, vagyis érdemes nevezni a versenyükre is – erre egyébként április 12-ig még van lehetőség -, hiszen a vonzó díjak (akár 200 ezer eurós befektetést is ki lehet fogni) mellett remek alkalom arra, hogy egy innovatív vállalkozás felhívja magára a figyelmet.

 

Startupok számára érdekes események a következő időszakban

Esemény

Helyszín

Időpont

Fintechshow

Budapest

2020. ápr. 21.

Startup Olé

Salamanca

2020. máj. 5-7.

Hypergrowth

London

2020. Máj. 6.

Rise of AI

Berlin

2020. Máj. 14.

Latitude59

Tallin

2020. máj. 28-29.

Forrás: ITBUSINESS-gyűjtés