Path

24_61.jpg
Forrás: ITB
Régiós körútra indulhatnak a startupperek

Hibrid megoldással próbálkoznak a Wolves Summit szervezői

Izgalmas eseményekkel várják a régió fővárosai októberben a startuppereket, Varsóban az új időpontra helyezett Wolves Summit szervezői hibrid-megoldással készülnek, de kiváló lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre a bukaresti HowToWeb is. Érdemes lesz egy angliai kiruccanást is betervezni, a hónap közepén Londonban a JAM várja az érdeklődőket.

Nehéz helyzetben vannak a nagy technológiai konferenciák és startup események szervezői, hiszen a koronavírus-járvány miatt továbbra is sok a bizonytalanság. Ennek ellenére októberben sem kell nélkülözniük a hasznos ismereteket és kapcsolatépítési lehetőséget nyújtó rendezvényeket a startuppereknek, ráadásul a legtöbb esetben nem is kell különösen messze utazniuk. Napjainkra Európa egyik legrangosabb és egyben legizgalmasabb startup-eseményévé nőtte ki magát a Wolves Summit. A COVID-19 járvány a varsói esemény szervezőinek terveit is alaposan felforgatta, így új időpontban, október 5-7-én tartják meg. Ráadásul ezúttal szakítanak a hagyományos megoldással és egy hibrid rendezvényt hoznak össze a lengyel fővárosban, amelynek előadásait az interneten is lehet majd követni, de emellett személyes találkozókra is lesz lehetőség.

 

Optimista Albion

Sokat elárul a jelenlegi helyzetről, hogy az október 14-15-i JAM London hivatalos oldalán egy olyan szöveg köszönti a látogatókat, amely arról szól, hogy bár világszerte számos konferenciát mondanak le, az angliai esemény nem marad el. A szervezők hangsúlyozzák azt is, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy kidolgozzák azokat az egészségügyi és biztonsági eljárásokat, amelyek szavatolják a résztvevők egészségét, illetve ennél a rendezvénynél is megoldják, hogy távolról is be lehessen kapcsolódni az eseményekbe. Bár a részletekről egyelőre keveset tudni, a hivatalos tájékoztatás szerint három fő témakör köré szerveződnek majd az előadások és az egyéb kísérő rendezvények, ezek pedig a távmunka újragondolása, a krízisekkel szembeni ellenállóság biztosítása és természetesen az, hogyan néz ki majd a jövő.

 

Keleti kalandok

Londonból pedig érdemes lesz Szófiába igyekezni, október 15-16-án a bolgár fővárosban rendezik a DigitalK konferenciát, amelyen igen erős előadói csapattal találkozhatnak az érdeklődők, az eBay-től, a Deutshce Bahntól és a CNN-től is lesznek majd felszólalók és természetesen sikeres startupperek és befektetők is megosztják majd gondolataikat az érdeklődőkkel. De nem csak ezért érdemes ellátogatni az eseményre, hanem azért is, mert a szervezők úgy alakították a programot, hogy a cégtulajdonosoknak, a nagyvállalatok képviselőinek és a startupoknak egyaránt érdekes tartalmat kínáljanak.

Október végén pedig egy újabb régiós fővárosba lesz érdemes átugrani, Bukarestben a HowToWeb konferenciára várják az érdeklődőket. Az október 28-29-i rendezvény szinte kötelező program a térségben azoknak, akik technológiai megoldásokkal, digitális termékekkel hódítanák meg a világot. Az esemény mobilapplikációján keresztül pedig lehetőség nyílik arra is, hogy közvetlenül kapcsolatba kerüljenek egymással az ötletgazdák, fejlesztők, startupperek és a potenciális befektetők.


Érdekes startup-események októberben

Esemény

Helyszín

Időpont

Wolves Summit

Varsó

2020. október 7-9.

JAM

London

2020. október 14-15.

DigitalK

Szófia

2020. október 15-16.

HowToWeb

Bukarest

2020. október 28-29.

Forrás: ITBUSINESS gyűjtés