Infotér 2019

64_Futureofwork_1.jpg
Forrás: ITB
Az MI kiegészíti az embereket, nem helyettesíti őket

A Dell jövőképe 2030 munkahelyeiről

Tíz év múlva gyökeresen más élmény fogad majd bennünket a munkahelyeken: emberek és gépek teljesen természetesen és rendkívül hatékonyan fognak együtt dolgozni, ehhez azonban még le kell küzdenünk néhány akadályt – mutatott rá a Dell Technologies friss elemzése.

A Dell Technologies nagyszabású kutatásba fogott az Institute for the Future (IFTF) szervezettel karöltve, hogy közösen, 42 ország 4600 üzleti vezetőjének véleményét összesítve megvizsgálják, hogyan változtatják meg életünk különböző területeit a feltörekvő technológiák az elkövetkező években. Többek között a munka terén is komoly változásokat hoznak a kollaboratív MI, az 5G hálózatok, az Edge Computing, a multimodális felületek (Multimodal Interfaces), a kibővített valóság (Extended and Virtual Reality – XR), az IoT, valamint a biztonságos, elosztott adatbázisok (Secure Distributed Ledgers). Ezek ugyanis lehetővé teszik, hogy az emberek az egyszerű és repetitív, mindennapos feladatok helyett fontosabb és kreatívabb teendőkkel foglalkozhassanak.

 

A leküzdendő akadályok

A szervezeteknek előbb azonban el kell hagyniuk azokat a torzító, némileg előítéletes metódusokat, amelyek eddig meghatározták a munkaerő-felvételt. Ezt úgy érhetik el, ha a munkavállalók előtt is világossá teszik, hogy az általuk használt gépi tanulási eszközök hogyan értelmezik a dolgozókra vonatkozó információkat. Teljesen átláthatóvá kell tenniük a munkaerő-felvételi stratégiákban közrejátszó tényezőket, így elkerülhető az elfogultság, és kiépülhet a szükséges bizalom a vállalat és az alkalmazottak között.

A szervezeteknek az új típusú szakértelemről is gondoskodniuk kell. Ezt mára az üzleti vezetők közel fele felismerte, és hozzákezdett a vállalatánál a digitális szakértelem és készségek fejlesztéséhez, például az alkalmazottaknak programozást oktató képzésekkel. Emellett arra is törekedniük kell a szervezeteknek, hogy megfelelően védjék a dolgozók jogait. Ehhez olyan irányelveket kell kialakítani, amelyek lépést tartanak a dinamikusan változó trendekkel, beleértve az MI szabályozását a munkahelyeken.


Erről szól a következő évtized

Megéri azonban leküzdeni az akadályokat, hiszen az emberi és gépi partnerkapcsolatok igazságosabb munkahelyeket teremtenek majd, mivel így a képességek sokkal nagyobb szerepet játszhatnak a jelöltek értékelésében. Az MI nem fogja helyettesíteni az embereket, inkább kiegészíti az emberi képességeket. Az alkalmazottaknak a készségeikre építkezve kell majd tudniuk használni a legújabb technológiákat, és azokon keresztül kezelni a munkafolyamatokat, megoldani a feladatokat és értelmezni a rengeteg begyűjtött adatot.

Az XR pedig a csapatmunkában teremt különleges, új lehetőségeket. A játékok, a programozás és az elosztott közösségek már használják is a valós idejű együttműködésre épülő folyamatokat, amivel sokkal nagyobb összhangban képesek dolgozni. A jövő ideális munkavállalóját tehát nem (csak) a kiváló nyelvtudása, vagy sokéves szakmai tapasztalat miatt fogják alkalmazni, hanem az is meghatározó szemponttá válik, hogyan tud együttműködni az új technológiákkal.

Nem meglepő tehát, ha a Dell Technologies által megkérdezett üzleti vezetők 86 százaléka tervezi a feltörekvő technológiák használatát a munkaerő hatékonyságának növeléséhez, és 83 százalékuk véli úgy, hogy jobb körülményeket biztosíthatnak dolgozóiknak a technológiai átalakulásnak köszönhetően.