Top25 2012

top_Biro_Albert_420
Forrás: -

Top 25 2012: Biró Albert

Nem lehetett volna olyan sikeres az Infotér Egyesület az elmúlt évben, ha Biró Albert nem vállalt volna főszerepet a különböző – népszerű – rendezvények lebonyolításában.

Biró Albert
Biró Albert
A fáradhatatlan

Az Invitel kormányzati értékesítési igazgatója a rendezvények szervezésében, a szponzorok megtalálásában és a programok kialakításban egyaránt a „hátán cipelte” az Infotér Egyesületet. Még arra is maradt ereje, hogy az Informatika a Társadalomért Egyesület által szervezett Infotér Konferencián a felügyelőbizottság tagja volt Balatonfüreden. A sikeres sales szakember az Információs Társadalom Parlamentjében (ITP) szintén aktívan tevékenykedett. Mind az Infotér, mind az ITP konferenciája az it-szakma éves üzleti, illetve a civil szférának szóló rendezvénye, így elmondható, hogy Biró Albert egész évben az iparág forrókásájának közelében sertepertélt, sikere is ennek köszönhető.

Az Invitelnél vállalt pozíciója „csupán” hab a tortán; több mint hat év után váltott munkahelyet az „ex novelles” menedzser, és a kormányzati ügyfelek kiszolgálásával szintén felelősségteljes feladat hárult rá. Az internetszolgáltató vállalatnál betöltött pozíciójának értékét növeli, hogy teljesen új szerepkört hoztak létre a számára – alighanem sales-képességei nagyban hozzájárultak ehhez. Feladata az lett, hogy segítsen megszilárdítani az Invitel pozícióját az üzleti és lakossági piacon egyaránt.

Ki gondolná, hogy a rengeteg munka mellett még társadalmi szerepvállalásra is futotta a fiatal vezető idejéből? A Rákóczi Szövetségnél határon túli magyarok érdek-képviseleti tevékenységét segítette, és nyilván fogja is a jövőben. Mint mindig, az elmúlt egy évben is törekedett a munka és magánélet egyensúlyára Biró Albert, azonban a sorozatos sikerek ellenére is megélt egy-egy kritikus időszakot tavaly szeptembertől mostanáig. A mérleghinta azonban nem befolyásolta a vezetőt abban, hogy elcsípje a Top 25 lista 9. helyét.

Biró Albert

– 2011– Invitel, kormányzati értékesítési igazgató

– 2008–2011 Novell, stratégiai igazgató

– 2005–2008 Novell, stratégiai projektvezető

– 2002–2005 S&T Magyarország, üzletágvezető

– 2001–2002 BCN, értékesítési csoportvezető

– 2000–2001 Pantel, account manager

– 1998–2000 Ericsson Magyarország, account manager