Top25 2012

top_Palencsar_Miklos_420
Forrás: -

Top 25 2012: Palencsár Miklós

Nem szeret a középpontban lenni, de nem is a „rivaldafény” hozta meg a sikert számára, még annak ellenére sem, hogy tulajdonképpen egész karrierje a médiapiachoz kötődik.

Palencsár Miklós
Palencsár Miklós
Nemzetközi imázsépítő

Ez azért van, mert ő nem az a típusú ember, akit a kirakatba raknak, hiszen ő rendezi be a boltot. Az ict-piacot is gyorsan kiismerte, ezen a területen az ITB üzletfejlesztési tanácsadójaként hívta fel magára a figyelmet a hazai viszonylatban igen kevéssé ismert business mentorok körében. A tavalyi évben, az első Top 25-ös listán a 10. helyen debütált, köszönhetően elsősorban annak, hogy az ITB-nél végzett munkájának eredményeként a kiadó az ict-piac vezető médiavállalkozásává vált, a válság éveiben is növelve bevételét és profitját.

Az idén Berlinben élő üzletember 2012-ben kizárólag mentoráltjaira koncentrált, egyikük Németországban, a másik Spanyolországban, ketten pedig Magyarországon vezetik vállalkozásaikat. Természetesen az itbusinessnél sem álltak le a fejlesztések, Palencsár Miklós segítségével 2011 októberében egy új magazint indítottunk itbridge néven. Az addig nem ismert koncepciójú, a leendő informatikai menedzsereket megszólító lap a végzős informatikusok körében pár hónap leforgása alatt kiemelkedő ismertségre és reputációra tett szert, imádták a diákok, de elismerést vívott ki a szakmai elitnél is. Emellett folytatódott az ITB üzletfejlesztése is, amely idén is meglepő kiugrásokat hozott.

Palencsár Miklós a hosszú távú megbízásokban hisz, s amibe belefogott, azt végig is viszi, rendre sikeres eredményekkel; nem csoda, hogy ict-berkekből is egyre többen keresik társaságát. A sikert valósággal sugározza.

Ennek ellenére továbbra sem szívesen van reflektorfényben, ugyanakkor úgy döntött, ha nem is közvetlenül, közvetett módon minden vállalkozás fellendítésében szívesen segít: berlini tartózkodása alatt üzletfejlesztési sikereinek alapját jelentő Behaviour Based Business stratégiai elméletét könyvben írta meg: ezt nemsokára az üzleti döntéshozók is elolvashatják.

Palencsár Miklós

– 2005– Business mentor (média)

– 2003– Üzletfejlesztési tanácsadó (média/járműipar/it/pénzügy)

– 2000–2005 Trader Classified Media/Expressz Magyarország, sales support manager; értékesítési vezető; értékesítési, stratégiai igazgató; Szuperinfó országos hálózat vezetője

– 1998–1999 Citibank Hungary, outbound manager, személyi bankár