Top25 2012

top_Arvai_Peter_420
Forrás: -

Top 25 2012: Árvai Péter

Elég sokan képesek arra, hogy egy céget sikerre vigyenek. De irányt mutatni, példaként szolgálni és másokat is a siker küszöbére segíteni már korántsem adatik meg mindenkinek – de Árvai Péternek megadatott.

Árvai Péter
Árvai Péter
Start-upok nagykövete

A tavalyi Top 25 listára még csak a 25-ikként került fel a Prezi ügyvezetője, de az elmúlt egy évben is sokat tett azért, hogy vállalata minél szélesebb körben ismert legyen. A forradalmian új prezentációszoftver felhasználóinak száma a cég harmadik születésnapjára átlépte a 10 milliót, és rendületlenül nő, amiben nem kis szerepe van Péter kimeríthetetlennek tűnő energiájának.

Ismerői szerint nagy erénye, hogy hajlandó meghallgatni másokat és tanulni tőlük. Mindehhez optimista, nyílt és becsületes személyiség társul, aminek segítségével igen könnyen teremt kapcsolatokat.

Árvai Péter az elmúlt tizenkét hónapban a teljes magyar it-szektorért is sokat tett. Elmaradhatatlan, élénk színű farmerjeiben látszólag mindenütt ott volt, ahol ígéretes magyar technológiai start-upoknak és vezetőiknek lehetett hinteni az igét. Technológiakonferenciák, saját születésnapi bulijuk, kerekasztal-beszélgetések – mindegyik kiváló alkalom volt számára, hogy a kezdő vállalkozások életében legfontosabb feladatokról beszéljen. Saját sikerei nem tették féltékennyé, a mostani start-upokban nem konkurenciát lát, hanem olyan társakat, amelyek segíthetnek Magyarországot feltenni az informatikai innováció világtérképére.

Ez utóbbi cél elérésére közvetlenül is igyekszik minél többet megtenni. Szólaljon meg bármilyen nemzetközi közönség előtt – legyenek ők a különféle országokban rendezett Prezi-napok látogatói, befektetési konferenciák résztvevői vagy a világ vezető sajtóorgánumainak újságírói –, soha nem felejti el megemlíteni, mennyire jó környezetet kínál Budapest az innovatív ötletek megszületésének és felvirágoztatásának. Szereplései révén egyre ismertebb a nagyvilágban is: nemrégiben az egyik legnevesebb technológiai blogoldalon, a Techcrunch-on is megjelent első publicisztikája.

Árvai Péter

– 2008– Prezi.com, ügyvezető igazgató

– 2007– Sanocore, Founder and Board Member

– 2006–2008 Mobispine, VP of Product Management

– 2003 Fuji Xerox, Trainee