Top25 2012

top_Vinnai_Balazs_420
Forrás: -

Top 25 2012: Vinnai Balázs

Jó képességű, szerény, mindenkivel jóban van, ugyanakkor kitartó, céltudatos üzletember. 

Vinnai Balázs
Vinnai Balázs
Az alkalmazkodó

Sikere annak is köszönhető, hogy képes alkalmazkodni az üzleti élethez. Ennek jele, hogy az IND mobilbanki alkalmazását jó érzékkel, jó időben dobta piacra, hiszen elismerte, hogy az internet fontos tényező lesz a banki világban. Továbbá, fokozott mértékben, tavaly is a külföldi piacokat tekintette a siker fő zálogának.

A fejlesztésben még jobban ügyelt arra, hogy a végtermékben ne csak technológiai, hanem ergonómiai szempontok is érvényesüljenek, azaz a felhasználó örömmel nyúljon okostelefonjához, ha az IND szoftverével akar mobilbankolni.

Balázs agya örökké jár. A célpiacok remek megválasztásával az IND termékei is sikerre voltak ítélve az elmúlt 12 hónapban. A mobilbankolás és a pontgyűjtés összekötésével játékosságot vitt a száraz, banki ügyfélkapcsolatokba. Vagy a fiatalok kedvenc tartózkodási helyét, a Facebookot összekapcsolta a banki tranzakciókkal. Ez utóbbi ötlettel idén a lengyel piacon aratott osztatlan sikert. Fiatalos lendülettel járja a világot, útjairól pedig tapasztalatokkal megrakva tér haza, amelyek, beépülve a termékekbe, tavaly is növelték saját és cége sikerét.

Elismertségét fokozta, hogy nem csupán saját cége iránt érzett felelősséget, hazai startupokat is támogatott különféle programok keretében. Az IVSZ elnökségi tagjaként kezdeményezőként vett részt munkaanyagok, fehér könyvek kidolgozásában fontos témákban.

Sikerei nem részegítették meg, munkáját következetes elszántsággal folytatta. Ehhez hozzá elég közelálló példaképe volt: édesapja, Vinnai János, a Szinvanet vezetőjének gondolkodásmódja is hatást gyakorolt Balázs törekvéseire. Rájött, hogy a válságban kitörési pontnak számíthatnak a vidéki egyetemek: a miskolci informatikushallgatók alkalmazása is hozzájárult a tavalyi sikerekhez – amelynek további elismeréseként Balázs az első helyen szerepel idei Top 25 listánkon.

Vinnai Balázs

– 1997– IND, ügyvezető igazgató

– 2001– Tokaj.hu Magyarország, ügyvezető igazgató

– 2007– IVSZ Informatikai Vállalkozások Szövetsége, Innovációs és Szoftverfejlesztési Alelnök

– 1996–2001 Miskolci Egyetem, Állam és Jogtudományi Kar, (ME-ÁJK)