Top 25

Christopher Mattheisen
Christopher Mattheisen
Forrás: ITB
A digitális szemléletváltásban és a felhőben látja a jövőt

Top 25 – 10. helyezett: Készségszintre emelné a digitalizációt

„Chris” Mattheisen nem hiányozhat listánkról, hiszen, ha valakire, akkor rá tökéletesen igaz, hogy állandó helye van a topmenedzsereket összesítő kiadványunkban. 2011. óta hétszer köszönthettük az élbolyban, az amerikai-magyar szakember idén is bejutott a legjobb tíz közé – a tizedik helyen.

Az üzletember impozáns karrierívet tudhat a magénak: háromszor került fel a legbefolyásosabb médiaipari szereplők top tízes listájára, az elmúlt több mint két évtizedet pedig a telekommunikációs és informatikai szektorban, felső vezető pozíciókban. Másfél évtized alatt sikerről sikerre vitte a Magyar Telekomot, jelenleg pedig a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójaként töretlen lelkesedésével, szakértelmével és az üzleti lehetőségek felismerésének képességével újabb fontos mérföldköveken vezeti át a vállalatot.

Az általa képviselt adaptivitás és a digitális készségek fontosságára a koronavírus-járvány miatti intézkedések is rávilágítottak. Kis, közepes és nagyvállalatok kezdték el tömegesen használni a Teamst és a cég egyéb felhőszolgáltatásait. A digitális készségek és szolgáltatások felé történt elmozdulás pedig újabb löketet adott, és nemcsak a vezérigazgató, de a vállalat is minden eddiginél erőteljesebben kötelezte el magát aziránt, hogy az embereket digitális képességeik révén még versenyképesebbé tegyék a munkaerőpiacon, és produktívabbá a munkahelyeken. De az oktatás digitális szemléletváltására is nagy hangsúlyt fektet.

A digitalizáció elkötelezett híve, aki a mesterséges intelligenciában, a felhőmegoldásokban és az IoT-ben látja a jövőt. Elszánt abban, hogy minden egyes embert és intézményt felkészítsen a digitális világ teremtette kihívásokra és lehetőségekre, és ezt a célt tűzte ki többek közt a Microsoft Magyarország elé is, mint ügyvezető igazgató.

Karrier

2019– Microsoft Magyarország, ügyvezető igazgató

2006–2018 Magyar Telekom, ügyvezető igazgató

2002–2006 Magyar Telekom, operatív igazgató, vezetékes szolgáltatások