Cégbemutató

20_ALSO_eco_infografika.jpg
Forrás: ITB
Erősödő portfólió – növekvő piaci jelenlét

Az ALSO Hungary a legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtja ügyfeleinek

2019 nyarán a kelet-európai régióban történő akvizíciós terjeszkedésének részeként – az  európai IKT-piac egyik legnagyobb technológiai szolgáltatója, az ALSO – megvetette a lábát a magyar piacon is. Az ALSO csoport tagjaként a magyar leányvállalat fejlődése új lendületet kapott.  Az ALSO széleskörű és gazdag portfóliójával, amely a termékektől kezdve a megoldásokon át egészen IT szolgáltatásokig terjed, a csoport erős pénzügyi hátterével valamint a nemzetközi  kompetenciaközpontok bevonásával az ALSO Hungary egyedülálló támogatást és szolgáltatásokat képes biztosítani partnereinek.


Az ALSO ökoszisztéma részeként a hazai leányvállalat is a legmagasabb szintű szolgáltatásokat tudja nyújtani magyar ügyfeleinek. A jól bevált rendszerek és folyamatok átvétele lehetővé tette, hogy a cég még inkább ügyfélközpontúvá váljon, és széleskörű szolgáltatásokat nyújtson partnereinek.

Ennek jegyében a magyar leányvállalat gyors ütemben bevezette az ALSO csoport által használt SAP vállalatirányítási rendszert,  elindította  az ALSO Webáruházat, amely az e-kereskedelmi szolgáltatásainak  központja és a felhőszolgáltatási platformját, az ALSO Clould Marketplace-t is elérhetővé tette magyar partnerei számára.

A megvalósult fejlesztésekkel viszonteladói és gyártói beszállító partnerek egyaránt élvezhetik az ALSO ökoszisztéma három fő üzleti területét: a Supply üzletág hagyományos termékforgalmazási tevékenységét, a Solution üzletág szakértelmét, amely legjobb megoldást nyújtja bármely IT-kihíváshoz, valamint a Services üzletág használat alapú szolgáltatási üzleti modelljeit.

Az ALSO-ról röviden

Az ALSO egy svájci székhelyű, informatikai technológiai szolgáltató, amely 23 európai országban van jelen. A céget a svájci tőzsdén jegyzik, és 2019-ben 10,9 milliárd eurós konszolidált árbevételt ért el. Az ALSO ökoszisztémában több mint 660 hardver-, szoftver- és IT-szolgáltatás gyártóval és beszállítóval kötjük össze a több mint 110 000 potenciális vevőt. Ennek az ökoszisztémának a vonzereje a különböző piaci szereplők, technológiáik és termékeik számában és sokféleségében, valamint az általuk nyújtott folyamatos innovációs folyamatban rejlik. Az ALSO három üzleti modellje – a Supply terméküzletág, a Solution megoldások és a Services szolgáltatások üzletága – a teljes skálát lefedi a „on-premise” (tranzakciós, hardver- és szoftverbeszerzés) és az „off premise” (IT-as-a-Service) között, beleértve a hibrid megoldásokat is.

Az ALSO egyik üzleti célja, hogy középtávon a kelet-európai régióban 20 százalékos részesedés elérésével piacvezető pozíciót érjen el. Ennek érdekében jelentős mértékben kiszélesíti és megerősíti a beszállítói, gyártói portfólióját, melyet a webshopján IT termékekként és az ALSO Cloud Marketplace-en keresztül „as-a-service” szolgáltatásként értékesít. Ugyanakkor a vállalat a digitális platformok növekedési lehetőségeire is fókuszál, és partnerei számára elérhetővé teszi az olyan leginnovatívabb technológiákat is, mint például az IoT, streaming, gaming, virtualizáció és a 3D nyomtatási technológiák. Az ALSO arra törekszik, hogy  mindig a legjobb és legfejlettebb termékek és megoldások álljanak a partnerei rendelkezésére,  megnyitva a lehetőséget számukra új üzleti modellek felé is. Ennek egyik példája az ALSO Cloud Marketplace,  amelynek segítségével a viszonteladók kialakíthatják saját felhőalapú üzleti tevékenységüket és ajánlataikat,  sőt, üzleti portfóliójukat még úgy is fejleszthetik, hogy menedzselt szolgáltatást nyújtó céggé váljanak. Mindemellett az ALSO kiemelt figyelmet fordít arra is hogy a  legversenyképesebb finanszírozási,  hitelbiztosítási  és logisztikai szolgáltatásokat biztosítsa partnerei számára.