Cégbemutató

Gyuricza Márton, H1 Systems
Gyuricza Márton, H1 Systems
Forrás: ITB
Egyedi megoldások

A változás mindig új lehetőségeket hoz: biztonságtechnikai szolgáltatások irodára szabva

Az elmúlt időszak alapos hatással volt az élet minden területére, arra is, hogy hogyan és honnan dolgozunk. A koronavírus hozta átalakulások valószínűleg jó ideig velünk maradnak, azonban a változásban mindig ott rejlik a lehetőség egy jobb és egy innovatívabb megoldás megvalósítására. A hazai színtéren komplex biztonságtechnikai szolgáltatásokat nyújtó H1 Systems a lehetőséget látta meg a transzformációban, már ami az érintésmentes beléptetési rendszert, és egyéb rendszereket illeti.

Már nemcsak a nemzetközi, hanem a hazai irodaszíntéren is megjelentek a több szempontból egyedülálló biztonságtechnikai, vagyonvédelmi megoldások. A H1 Systems által most telepített rendszer biztosítja a felhasználók számára, hogy a hagyományos belépőkártyák helyett okostelefonjaikat vagy okosóráikat használva mozogjanak az épületben. Lehetővé teszi azt is, hogy a vendégek számára virtuális belépőt állítsanak ki, és teljesen „érintésmentesen” közlekedjenek.

A projektet komoly kivitelezési munkálatok övezik a H1 Systems oldaláról. A cég megfigyelő rendszert, IT passzív hálózatot, beléptető rendszert, behatolásjelző rendszert, CO-jelző rendszert, tűzjelző rendszert épített be az épületbe.

 

Okosmegoldások, egyéni fejlesztések

A már meglévő termékek beépítésén túl egyedi fejlesztésre is szükség van – mondja Gyuricza Márton, a H1 Systems értékesítési menedzsere. A projekt keretében a cég összetett integrációt hajt végre a beléptetés, egyedi, speciális BMS és az intelligens lift vonatkozásában, ami egyedi szoftverfejlesztést is jelent. Ezutóbbit a H1 Systems csapata a megrendelő igényeire szabva végzi el, ezáltal biztosítja, hogy a külsős ügyfeleket vagy vendégeket a beléptetőbe integrált QR-kód alapú megoldással kezelje a rendszer, ezáltal lehetővé téve az érintésmentes és teljesen önjáró ügyfélmenedzsmentet.

Az érintésmentes rendszernek számtalan előnye van, ezek létjogosultságára a koronavírus pedig csak még jobban ráerősített. A H1 Systems által szolgáltatott beléptetőrendszerhez kapcsolódó kártyaolvasók RFID, NFC vagy BLE szabványokat használnak, hogy egyetlen kártya odaérintése után a rendszer már végezze is a kívánt tranzakciót (fizetést, vagy épp egy ajtó kinyitását).

 

Három szabvány, egy cél: biztonság

A három szabvány nem azonos elven működik. A RFID, avagy rádiófrekvenciás azonosítás során a dolgozó beléptetéskor az RFID azonosítóval ellátott eszközt (kártyát, óraazonosítót, kulcstartót stb.) érinti egy olvasóhoz, ami az azonosító érintésekor leolvassa az adatot az azonosítóról, elküldi az adatokat a beléptető rendszernek, amely ellenőrzi a belépési jogosultságot, mindez legfeljebb pár másodperc alatt lezajlik. Az NFC, azaz a közeli kommunikáció része a mobilkommunikációnak, ugyanis az újabb okostelefonok, tabletek is már támogatják ezt. Beléptetéskor ez a fajta azonosítás úgy működik, mintha a telefon lenne a kártya, ebben az esetben az NFC-s mobiletelefon működik azonosítóként.

A harmadik beléptetési lehetőség a BLE, azaz az alacsony energiaigényű Bluetooth, amellyel 8-10 méter távolságra levő eszközök kapcsolódása tehető kivitelezhetővé. Rendkívüli biztonságot nyújt a gyors, ám kétlépcsős azonosítás által. Az új generációs irodaházak pedig elképzelhetetlenek ezen megoldások nélkül.