B2B-körkép

Nyikes Tamás, ALSO Hungary
Nyikes Tamás, ALSO Hungary
Forrás: ITB
Már itthon is elérhető az ALSO Felhő Piactér

Több ezer viszonteladó használja Európában a szolgáltatást

Rengeteg felhőszolgáltatás egy helyről, értéknövelt szolgáltatások a platform fejlesztőjétől, a gyors piaci bevezetés lehetősége – többek között ezeket az előnyöket kínálja a partnerek számára az ALSO Felhő Piactere. Az itthon július eleje óta elérhető platformon folyamatosan jelennek meg újabb gyártók szolgáltatásai.

Július elején tette elérhetővé Magyarországon is Felhő Piacterét Európa egyik legnagyobb felhőplatform-szolgáltatója. Az ALSO megoldása lehetőséget kínál a felhőszolgáltatók, a felhőszoftvereket fejlesztő vállalkozások és a viszonteladó partnerek számára, hogy gyorsan, egyszerűen juttassák el szolgáltatásaikat ügyfeleik számára.

„A viszonteladó partnereink számára nagy előny, hogy nem a nulláról kell felépíteniük egy értékesítési felületet, hanem az ALSO által fejlesztett platformot használhatják ahhoz, hogy nagyon egyszerűen, mindössze néhány gombnyomással, webes felületen elérhetővé tegyék az általuk kínált felhőtermékeket és beárazzák azokat. Lényegében egy one-stop-shop megoldást nyújtunk számukra, amelyben gyorsan és egyszerűen állíthatnak össze szolgáltatáscsomagokat”, mondta el Nyikes Tamás, az ALSO Hungary Kft. felhő szolgáltatások értékesítési vezetője.


Az ALSO 2014-ben hozta létre felhőszolgáltatási piacterét (az ACMP-t – ALSO Cloud Marketplace-t), ami lehetővé teszi, hogy viszonteladó partnerei saját ügyfeleik számára a lehető leghatékonyabb és legversenyképesebb módon nyújtsanak felhőszolgáltatásokat. A megoldást több ezer európai viszonteladó alkalmazza, és az idei második negyedév végén már közel ötmillió, az ACMP-n keresztül vásárolt licencet használtak, további 14 millió licenc pedig az ingyenes próbaidőszak szakaszában volt. Jelenleg már közel 90 gyártó szolgáltatásaiból válogathatnak a partnerek a platformon keresztül. A júliusban indult magyarországi Felhő Piactéren is már számos gyártó kínálata érhető el, és a következő időszakban is folyamatosan bővül majd ez a kör.

Az ALSO felhőplatformja, mely immár Magyarországon is elérhető, sokkal többet kínál automatizált felhőalapú szolgáltatások továbbértékesítésénél. Az európai piacvezető ALSO Felhő Piactér a legátfogóbb online értékesítési, támogatási, jelentési és önellátó piactér, a legkülönfélébb felhőalapú szolgáltatásokkal.

Egyéb innovatív technológiák bemutatása és egy jelentős új gyártói megállapodás bejelentése mellett az ALSO felhőplatformja is kiemelt témája lesz az október 15.-én megrendezésre kerülő ALSO Spotlight online konferenciának, melyre a téma iránt érdeklődő partnerek itt https://www.also.com/ec/cms5/hu_5850/5850_also_spotlight_registration/index.jsp regisztrálhatnak.