B2B-körkép

Pataki Tamás, Canon Hungária
Pataki Tamás, Canon Hungária
Forrás: ITB
Nem elégszünk meg a sztenderd megoldásokkal

A digitális dokumentumkezelés, mint hozzáadott érték, maga a hatékony jövő

Már évek óta tapasztalható a piaci elmozdulás a digitális dokumentumkezelés irányába, a koronavírus pedig végérvényesen biztosította a cégeket arról, hogy a papír alapú iratkezelés napjai leáldoztak. A digitális dokumentumkezelés felé vezető út azonban igényes eszközmegoldásokkal és hatékony szoftvermegoldásokkal van kikövezve, amelyekben a Canon Hungária évtizedes gyakorlattal támogatja az elektronikus munkafolyamatra váltó cégeket, a krízishelyzet pedig a céget is új tapasztalattal gazdagította.

Számtalan ágazat esetében bizonyult katalizátornak a koronavírus, nem volt ez másként az iratkezelés területén sem, sőt. A pandémia miatt tömegével kényszerültek home office-ba a munkavállalók, de az első napok megkönnyebbülését azonban az a felismerés követte, hogy ami eddig papíralapon volt jelen, és papíralapon tartalmazta a szükséges információkat a szervezetben, az bizony az otthon falai mögül nem érhető el. Ilyenkor szembesül sok cégvezető azzal, hogy a számlakezelési folyamat nincs kiépítve, és az e-aláírást sem vezették még be.

„Erre vannak professzionális rendszerek, amelyek a dokumentumkezelés, adatkinyerés, validálás mellett a szerződés- és számlakezelő munkafolyamatokat is megkönnyítik. Természetesen mi is rendelkezünk megoldásokkal. Megdöbbentő volt, hogy a szükséghelyzet bevezetése után gyakorlatilag nap mint nap azonnali bevezetésre volt szükség, de sok cég keresett meg minket azzal, hogy helyezzünk el nagysebességű dokumentumszkennert, amivel emailen vagy egy gyorsan telepíthető DMS-workflow szoftveren másodpercek alatt szét lehet küldeni minden érintettnek az abból származó szükséges információt”, mondta Pataki Tamás, a Canon Hungária Business Development Managere.

 

Elkötelezetten a digitális dokumentumkezelés mellett

Jól mutatja a hirtelen megnövekedett igényt a cég szolgáltatásai iránt az is, hogy a dokumentumkezeléssel kapcsolatos üzletág, Pataki Tamás koordinálásával, az első féléves terv négy és félszeresét hozta.

A digitális dokumentumkezelés olyan hozzáadott értéket képvisel és közvetít a piac felé, mint az e-adatforgalom, a big data és a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazása, ami nem csak megkönnyíti a munkát, de a repetitív feladatoktól is tehermentesíti a dolgozókat, hiszen a belső összefüggésektől kezdve a karakterfelismerésen át az adatkinyerésig mindenre alkalmas. „Ezekkel a szoftverekkel, eszközökkel és több évtizedes szaktudással tudjuk támogatni a cégek automatikus átállását”, fűzte hozzá Pataki Tamás.

„Vezetőként és magánemberként is elkötelezett vagyok a digitális átalakulás mellett. Nem véletlen, hogy elsőként valósítottuk meg az első, nagy tömegű, e-aláírási folyamatokat a köz- és versenyszférában egyaránt. Komoly a penetrációnk, a pénzintézetek, iparvállalatok, kkv-k körében. Kis túlzással, nincs olyan terület, ahol ne lennének referenciáink, tapasztalataink. Szinte mindenben tudunk biztos megoldást nyújtani. A sztenderd megoldásokon túl gondolkozom és gondolkozunk, ha kell, magunk találjuk ki és rakjuk össze azt az egyedi megoldást, amelyre az ügyfélnek szüksége van”, zárta gondolatait.