Anno/Futurum 2019

Ilosvai Péter, AutSoft
Ilosvai Péter, AutSoft
Forrás: ITB
Üzlet, stratégia és egy grandiózus terv – évértékelés az AutSoft szemüvegén át

„2019 az átalakulások éve, 2020 a termékeinké”

Az AutSoft háza táján az idei év az átalakulásról, és a stratégiai célok megvalósításáról szólt. Nemcsak a cégforma keresztelkedett Kft.-ről Zrt.-re, hanem olyan zászlóshajó termékek és projektek keltek útra, amelyek kiszélesítik a horizontot az ambiciózus vállalat előtt. Üzlet, stratégia, projekt és a 2020-as év határokon átívelő tervei – Ilosvai Péter, a cég első embere évet értékelt.

„Stratégiailag az volt a célunk, hogy 2019-ben felépítsünk egy olyan sales drive-olt, megfelelő szállítási kapacitásokkal rendelkező szervezetet, amellyel tovább tudjuk erősíteni az AutSoft pozícióját a magyar informatikai fejlesztőpiacon – mondta Ilosvai Péter az AutSoft vezérigazgatója. – A célunk továbbra is az, hogy az ipari, pénzügyi és biztosítási illetve az energetikai szektorra fókuszáljunk, és itt érjünk el minél nagyobb penetrációt.”

 

Három szegmens, számtalan innováció   

Ennek gyümölcseként jelent meg az Ipar 4 Zero Point, ami azokat a kkv-kat célozza meg, amelyek a digitalizáció kezdeti szintjén állnak. „A piacra való bevezetés folyamatban van, a visszajelzések pedig nagyon pozitívak. A jövőben ezt szeretnénk továbbfejleszteni és elérni a kitűzött piaci térnyerést” – fogalmazott Ilosvai Péter.

A cég több high-end megoldású projektet is továbbfejlesztett, többek közt a szintén zászlóshajónak számító, MI-re épülő, neurális hálózatok fejlesztésén alapuló selejtazonosítási eljárást, illetve az AutSoft HoloLens AR alkalmazásait, amelyekkel szintén a további piaci penetráció a cél.

Ami a pénzügyi területet illeti, a cég a POS szoftverek hagyományos változatán túl az Android, illetve a felhőalapú virtualizált világba is szeretne belépni, egy olyan integrált megoldással, ahol minden, ami az üzlettel kapcsolatos, egy mobiltelefonban egyesül, maga a POS-terminál is.

A pénzügyi területhez tartozik a saját Wallet fizetési alkalmazás, amely natív mobilalkalmazásként gyönyörű felületet és számos unikális funkciót kínál a pénzügyi, de akár telekomunikciós retail piacon is. Energia szektor oldalról továbbra is a nagy energetikai szolgáltatók rendszerfejlesztései vannak a fókuszban, a vezérigazgató szerint pedig az elkövetkező években ez így is marad.

 

Fogadalom helyett határozott célkitűzések

„Közel harminc százalékkal növekedett az emberállományunk, mára 150 fejlesztővel dolgozunk, ezen belül főként a full stack csapatunk bővült. Az ország egyik legsikeresebb mobilfejlesztői csapatát tudhatjuk cégen belül, a jövőben nemcsak megtartani, de fejleszteni is akarjuk. Talán elmondható, hogy nem látunk olyan jellegű tech kihívást, amellyel a felhasználókat ne tudnánk megfelelően kiszolgálni. Fontos kiemelni, hogy faltól falig fejlesztünk, azaz a fejlesztők mellett csapatunk professzionális UX/UI tudású kollegákkal is rendelkezik, így az igényes, ergonomikus alkalmazások fejlesztésére nagy hangsúlyt tudunk fordítani” – mondta Ilosvai Péter.

Ami a jövő év egyik fontos tervét illeti, a vezérigazgató egyértelműen fogalmazott: „Szeretnénk kilépni a nemzetközi piacra, nem azért, mert a magyar piacnak vége, hanem azért mert a termékportfólió is ezt drive-olja. Ráadásul óriási üzleti erő van abban, hogy a BME hallgatóihoz »hozzáférünk«” – zárta gondolatait Ilosvai Péter.