Infotér 2015

003_Soltesz_Attila_2375rk.jpg
Forrás: ITB

Előszó az Infotér 2015 kiadványhoz

Minden ötlet és terv annyit ér, amennyi hasznosul belőle, amennyi a társadalom érdekét szolgálja. Valamennyi Infotér-rendezvény mottója lehet ez, éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy a szakmai tartalomban rendkívül gazdag, 2015. Évi Infotér konferenciáról készüljön egy átfogó kiadvány, amely összefoglalja az elhangzottakat, és újabb inspirációt adjon a mindennapi döntésekhez.

Második éve készül az Informatika a Társadalomért Egyesület és az Infotér Konferencia kizárólagos szakmai médiapartnere, az ITB együttműködésében az eseményt részletesen bemutató karácsonyi kiadvány. A tavalyi, első megjelenést nagy siker övezte, bízunk benne, hogy idén is hasznos olvasnivaló lesz minden konferencia-résztvevőnek és érdeklődőnek. Ebben a kiadványban valamennyi plenáris előadás és kerekasztal-beszélgetés szakmai összefoglalóját megtalálja a kedves olvasó – ismertetve a legfontosabb megállapításokat, vitás pontokat, valamint az előadások, beszélgetések infografikáit.

A hatodik Infotér Konferencia sok szempontból a „legek konferenciája” volt; a három nap alatt több mint 1500 résztvevő, 200 előadó fordult meg a helyszíneken, több mint tíz országból érkeztek nemzetközi vendégek. Az első nap nyolc párhuzamos helyszínen folytak a szekcióbeszélgetések, és a konferencia első alkalommal vette birtokba előadások helyszíneként a Blaha Lujza Szállodát és a Gyógy teret.

Új műfajok születtek az Infotér életében; befektetőtalálkozó és instant víziók néven rövid inspiratív előadások, valamint az esemény részeként bemutatkozott Magyarország legátfogóbb eHealth Konferenciája – a visszajelzések alapján nagy sikerrel. Az idei évben sem maradt el a jótékonysági borárverés a Tűzoltó utcai Gyermekklinika javára. Az ágazatok minden korábbinál nagyobb tartalommal mutatták be infokommunikációs elképzeléseiket, de a hagyományosnak számító kormányzati stratégiai, informatikai, telekommunikációs, innovációs és közigazgatás-szervezés témájú előadások is gazdag választási lehetőséget kínáltak, ezzel gyakran nehéz döntések elé állítva a több téma iránt érdeklődőket.

Karácsony és Újév közeledtével az Infotér Egyesület és az ITB nevében szeretnék minden kedves olvasónak békés, áldott karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánni! 2016-ban is számítunk az Önök véleményére és együttműködésére, mint ahogyan Önök is számíthatnak az Egyesületre a társadalmilag hasznos kezdeményezések felkarolásában, vélemények megjelenítésében.

 

Soltész Attila

elnök, Informatika a Társadalomért Egyesület