Top 25

Marton László
Marton László
Forrás: ITB
Stabil pont a nagy változások közepette

Top 25 – 8. helyezett: Főigazgatóként folytatta tovább karrierjét

Bár régi, jó ismerős az ICT-szektorban, toplistánkon először szerepel – de egyből az élbolyba került! Köszönhető ez annak a hírnek is, hogy 2018 májusától Marton László vállalati és kormányzati főigazgatóként irányítja az Invitechet.

Számos változással (akvizícióval, szervezeti átalakulással, pozícióváltásokkal) erősen tarkított évet élt át – korábban az Invitel ICT-üzletfejlesztési igazgatójaként meghatározó szerepet töltött be a társaság informatikai kompetenciájának megteremtésében, az infokommunikációs szolgáltatások bevezetésében. A közgazdász végzettségű szakember jelenlegi, új pozíciójában legfontosabb feladataként a mintegy 6000 üzleti ügyfél igényeire szabott távközlési és informatikai megoldások értékesítési tevékenységének stratégiai tervezését és irányítását végezte az elmúlt hónapokban. A változások persze már jóval korábban elkezdődtek. Vezetésével tavaly, még az ősz folyamán alapjaiban alakították át az Invitech értékesítési szervezetét, és egységes irányítás alá helyezte a társaság valamennyi ügyfelének kiszolgálását. Ennek során kétszintű, mintegy 70 főből álló kereskedői csapatot hozott létre (frontvonalban az üzleti kapcsolatot közvetlenül kézben tartó ügyfélmenedzserekkel).

Karrier

– 2018– Invitech, vállalati és kormányzati főigazgató

– 2015–2018 Invitel, nagyvállalati és kormányzati igazgatóság vezetője

– 2011–2015 Invitel, ICT-üzletfejlesztési igazgató

– 2010–2011 Grepton / New Frontier Group, sales és marketingvezető

– 2005–2010 IBM Hungary, vállalati sales vezető

– 2000–2005 IBM, senior ügyfélképviselő

 

A szakember koordinálásával tovább fejlesztették a kereskedelmi szervezet számosságát tekintve legjelentősebb ügyfélkörének, a KKV szegmensnek a kiszolgálását, és egységes irányítás alá vonta, illetve új alapokra helyezte a sok esetben vidéki, a legkülönfélébb ágazatokat képviselő vállalatokkal folytatott kapcsolattartást. A hozzá köthető szervezetfejlesztések azonban ezzel még nem zárultak le: nemrégiben tovább bővült a szakember által vezetett csapat a termékfejlesztés területével. Egyszóval megnyugtató látni, hogy a nagy átalakulások közepette van olyan vezető, aki közel húsz éves szakmai tapasztalatával stabil pontnak számít a szektorban.