Top 25

65_Palencsar_Miklos_420
Forrás: ITB
Ordo est anima rerum

Top25 3.: Rend a lelke mindennek

Többen meglepődtek, amikor néhány évvel ezelőtt felkerült a Top 25 listára, hiszen nem tartozott kifejezetten az iparági nagymenők közé az üzletember, ráadásul munkáját sem a nagyközönség előtt végzi.

Palencsár Miklós
Palencsár Miklós
Mégis, évről évre egyre előkelőbb helyezéseket ért el aktuális toplistánkon. A hazai ict-körben igazi áttörést a tavalyi év hozta meg számára, amikor szélesebb körben is ismertté vált az embertípusokról írt, saját, önálló elméletén alapuló könyve – „3B – Viselkedés alapú üzleti stratégia” – révén. A 3B azóta befutott, már nemcsak papíron, de szoftveresen is létezik, illetve elindultak az első olyan komolyabb projektek is, amelyek ezt a pszichológiai megközelítést veszik alapul az üzletfejlesztésben. Egyre többen kérik fel zárt intervallumú célprojektekre, mert a 3B elmélet segítségével az üzlet megtorpanásának okai, a fejlődés új irányai könnyen beazonosíthatók. Az ITB konferenciáinak mondhatni állandó vendége, ha egyedi, stratégiai gondolatokat kell közvetíteni. Ezek az előadások fokozott figyelmet és 15 percnyi néma csendet okoznak a helyszínen, hasonló a print vagy videó anyagoknál hatása is. Ezért nem meglepő, hogy listánk képzeletbeli dobogójának harmadik fokára állhatott fel. Nem érdemtelenül, hiszen végül is

Ő az egyik első szakember, aki önálló, üzleti stratégia kialakítására is alkalmas pszichológiai rendszert jegyez Európában. Kiválóan strukturálja a cégeket, s jó érzéke van az üzlet fellendítéséhez szükséges aktuális piaci trendek megállapításához. De a sikerek ellenére sem szeret a középpontban lenni, munkáját a tulajdonos felkérésére, annak megelégedésére, a babérok learatását átadva végzi. Ha valamit egyszer elhatároz, akkor elképzelését végig is viszi, nem tűr ellentmondást, mindig nagyon határozott és céltudatos. Tipikusan olyan ember, aki ha egyszer beteszi valahova a lábát, ott garantáltan megindul a fejlődés. Jelentős szerepe volt abban is, hogy az elmúlt néhány évben az IT-Business a magyarországi ict-média meghatározó szereplőjévé vált.

Karrier

– 2005– business mentor

– 2003– üzletfejlesztési tanácsadó

– 2000–2005 Trader Classified Media (Expressz Magyarország), sales support manager; értékesítési vezető; értékesítési, stratégiai igazgató (a Szuperinfó országos hálózat vezetője)

– 1998–1999 Citibank Hungary, outbound manager, személyi bankár