Top 25

64_Feher_Gyula_420
Forrás: ITB
Veni, vidi, vici!

Top25 2.: Jöttem, láttam, győztem

Soha korábban nem szerepelt még a listánkon a Ustream egyik fiatal alapítója, most viszont rögtön képzeletbeli dobogónk második helyén debütált.

Fehér Gyula
Fehér Gyula
Bár a 2007-ben két amerikai társával alapított cég már évek óta dinamikusan fejlődik, az elmúlt egy évben Fehér Gyulának sikerült jó néhány olyan dolgot megvalósítania, melyeknek köszönhetően a legsikeresebb topmenedzserek között jegyzik. Az egyik ilyen a Bridge Budapest nevű kezdeményezés, ami ugyan nem az ő fejéből pattant ki, viszont a Prezi és a LogMein mellett éppen a Ustream volt az a – másik kettő mellett mára szintén világhírűvé vált – magyar startup, amelyek hathatós közreműködésével megalakulhatott az első hazai startup nonprofit egyesület. A Bridge Budapest egyetemisták, frissdiplomások számára teszi lehetővé, hogy gyakornokként dolgozhassanak a részt vevő cégek külföldi irodái mellett olyan nagy vállalatoknál, mint a Facebook, a Twitter, vagy a SoundCloud. Fehér Gyula neve mellett feltétlen meg kell még említeni, hogy a Ustream 2014-ben sem tétlenkedett, a cég mobileszközökön való megjelenésének optimalizálására, valamint a felhasználóbarát kezelőfelületek továbbfejlesztésére koncentráltak. A szakember legnagyobb személyes sikere, hogy cégéről idén tavasszal az egyesült államokbeli Stanford Egyetemen tarthatott előadást.

A nem éppen tipikus nagy autós, drága öltönyös, nyakkendős üzletember a harmincas éveiben jár, eredetileg jogász, de egyetlen percig sem érdekelte a jogi pálya. Jól döntött, hiszen rövid idő alatt a Dalai Lámától az Obama-stábig havonta van, hogy 70-80 millió ember használja a világszerte népszerű Ustream szolgáltatást. Budapesten elsősorban a termékfejlesztést, terméktámogatást és a minőségbiztosítást végzik, emellett a globális infrastruktúra-üzemeltetés is itt zajlik. San Franciscóba telepítették az üzletfejlesztést, értékesítést, marketing és egyéb támogató funkciókat, míg a szöuli és tokiói irodában értékesítéssel, ügyfélkapcsolatokkal, marketinggel foglalkoznak.

Karrier

– 2007– Ustream, alapító, technológiai igazgató

– 2003 – googlerankings.com, alapító

– 1996–2001 Pázmány Péter Katolikus Egyetem