Top 25

63_Rekasi_Tibor_420
Forrás: ITB
Bonus dux bonum reddit comitem

Top25 1.: Jó vezér jó kíséretet teremt

A T-Systems Magyarország vezérigazgatója, aki egyben a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese is, az elmúlt évben a szakma és a mi meglátásunk szerint is feljutott a csúcsra.

Rékasi Tibor
Rékasi Tibor
Először szerepel listánkon, és mindjárt az élén. Ennek a sikernek a kulcsa egész pontosan az, hogy a 2012 októberében öt cég egyesítésével létrejött T-Systems Magyarország az elmúlt két esztendőben hozzákezdett az integrált szervezetben való működéshez, és kialakította vállalati stratégiai irányait, Rékasi Tibor pedig oroszlánrészt vállalva ebből a megújulásból, sikeresen vezényelte le azt. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy nem egyedül, hiszen elődje, Budafoki Róbert (aki most az arab világban tevékenykedik) vezetésével ültették el a változás csíráit és léptek a teljes megújulás ösvényére. De egyértelműen Rékasi mellett szól, hogy úgy tudta folytatni a megkezdett munkálatokat, hogy a T-Systems Magyarországban végbemenő teljes megújulás egy percig sem torpant meg. Volt kellő eltökéltsége és ambíciója ahhoz, hogy új felfogással formálja tökélyre a megújuló vállalat működési modelljét.

A versenyképességet fokozni képes működési modell alapját képező vállalati stratégia egyik kiemelt eleme a nemzetközi fókusz, amely horizontálisan áthatja az újonnan kialakított, egységes értékesítési szervezet tevékenységét és jól támogatja a T-Systems Magyarország vertikális, iparági megoldásainak nemzetközi piacra jutását. Mindezek mellett projektek sorát nyerték el piaci ügyfelektől és az államtól is, bebiztosítva első helyüket a hazai rendszerintegrátor cégek között.

A működésimodell-váltás legnagyobb előnye szerintünk végső soron mégis csak az, hogy a korábbiakhoz képest lényegesen ügyfélközpontúbb vállalat jött létre. Rékasi Tibort nem igazán vonzza a reflektorfény, de ezt kiegyensúlyozottságával és eltökéltségével pótolja. Az aranyérem nem hullott az ölébe, fáradságos munkával érdemelte ki.

Karrier

– 2013– T-Systems Magyarország Zrt., vezérigazgató, 2013. október 1-től

– 2013– Magyar Telekom, vezérigazgató-helyettes, vállalati szolgáltatások

– 2012–2013 T-Systems Magyarország Zrt., vezérigazgató-helyettes, értékesítés

– 2010–2012 Magyar Telekom Nyrt., vezérigazgató-helyettes

– 2008–2010 IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt., ügyvezető igazgató

– 2007–2008 Cisco Systems Magyarország Kft., ügyvezető igazgató