AnnoFuturum 2018

Erik Slooten, ITSH
Erik Slooten, ITSH
Forrás: ITB
Összehangolt munkával haladnak előre

Felfelé az értékláncon

Lassan, de biztosan változik az ITSH szerepe a T-Systems International csoportszintű működésében. Erik Slooten vezérigazgató szerint az eddigi eredmények is biztatóak, de van még tartalék a magyar vállalatban.

– Idén új székházba költözött az ITSH. Hogyan ment a dolog és hogyan hatott a munkavégzésre?

– Tökéletesen hajtották végre a kollégáink a projektet, 2200 ember költözött át a Duna túlpartjára minden komolyabb gond nélkül. Fél év elteltével a dolgozóink otthonosan érzik magukat, és a nemzetközi ügyfeleinket is lenyűgözi az épület. Jártam már a Google írországi központjában, és azzal könnyedén felvesszük a versenyt. A külsőségeken túl arra is odafigyeltünk, hogy a munkahely jellege tükrözze a cég szellemiségét. Egyterű irodában dolgozik mindenki, a menedzserek is (a vezérigazgatónak sincs külön irodája – a szerk.), hogy közelebb kerüljenek az általuk vezetett emberekhez. De minden emeleten vannak tárgyalók, csendes munkaterületek, ahova el lehet vonulni, kialakítottunk agilis munkahelyeket, vannak szabadon elfoglalható helyek (flex desks), és akár otthonról is lehet dolgozni.

– Mit tart az idei év nagy sikerének?

– Mi most már nem a dolgozói létszám növekedésében vagy az innen nyújtott szolgáltatások puszta számában mérjük a sikert, hanem abban, hogy csapatként miként tudunk hozzájárulni a nemzetközi szervezet stratégiai célkitűzéseihez. Ebben pedig jók vagyunk, túlléptünk az egyszerű near-shore központ szerepén. Több részlegünk aktívan részt vesz az új ügyfelek megszerzésben, a szolgáltatások átvételében, ami néhány éve még elképzelhetetlen lett volna. Az is egyre fontosabb lett, hogy szolgáltatásaink mennyire költséghatékonyak, milyen minőségűek, mennyire vagyunk jók ügyfeleink kiszolgálásában. Ezt nem csak a cég egészére, hanem kisebb csoportokra lebontva is vizsgálni fogjuk, hogy a középvezetők is visszajelzéseket kapjanak munkájukról.

– Mekkora gondjaik vannak a megfelelő munkaerő biztosításával?

– A már említett változások a munkaerőpiaci helyzetünkre is hatással vannak. Már nemcsak help-deskes munkatársakat keresünk, hanem szenior pozíciókat (CTO, lead design architect) is meghirdetünk. Ilyen embereket persze még nehezebb találni, de a komolyabb előrelépési lehetőségek vagy a nemzetközi projektekben való részvétel révén válik még vonzóbb munkahellyé az ITSH.

– Egy korábbi interjúban fontosnak nevezte a regionális együttműködést a tagvállalatok között. Mit sikerült ebből megvalósítani?

– Régebben Szlovákia és Magyarország között késhegyre menő vetélkedés folyt a projektekért. Most viszont a szlovák és az orosz vezérigazgatóval azon vagyunk, hogy közös stratégiát dolgozzunk ki és ne az egymással szembeni vetélkedésre vesztegessük az erőnket. Elkezdtünk specializálódni bizonyos területekre, projekteket osztunk meg egymás között. Oroszország is átvesz feladatokat, cserébe kisegítjük őket saját fejlesztésű, a belső folyamatokat automatizáló eszközökkel.

– Milyen tervekkel vágnak neki a 2019-es évnek?

– Szeretném egy kicsit tudatosabbá tenni a hazai telephelyeink fejlesztését, hogy azok is specializálódjanak valamilyen szinten. Ez egyrészt hatékonyabbá teszi a munkát, másrészt megkönnyíti az együttműködést a helyi egyetemekkel. Ezzel együtt nagyobb önállóságot és vezetői felelősséget adunk a helyi menedzsmenteknek is. Bővíteni akarjuk a CSR-tevékenységünket is. Az iskolatámogatási programunkat négy másik iskolára is szeretnénk kiterjeszteni, de reményeim szerint más cégeket is meg tudunk nyerni az együttműködésnek.