Hírháttér

10_ST_kep_420
Forrás: ITB

Mozgásban az S&T

Mind nemzetközi, mind lokális szinten dinamikusan fejlődik a vállalat, amely reagálva a gazdasági környezet és a nemzetközi trendek kihívásaira, számos ponton újított.

Vannak dolgok, amelyeket nem lehet előre megjósolni. Sokak szerint ilyen volt a pénzügyi válság is, melynek következtében az it-szolgáltató vállalatok többsége újragondolta stratégiáját. Aztán vagy jó döntéseket hoztak, vagy veszítettek. Az S&T Consulting Hungary Kft. a nyertesek közé tartozik, hisz néhány évvel a válság után egyértelműen látszik, hogy nemcsak a kilábalás, de a fejlődés útját is sikerült megtalálniuk.

 

Stabil lábakon

„Rengeteget számít a vállalat optimális működtetésében, hogy stabil háttér van mögöttünk. Csoportszinten az árbevételünk 186 millió euróval, a konszolidált eredményünk pedig 1,2 millió euróval nőtt 2012-ben. A cégcsoport láthatóan túljutott a válságon, ami lehetővé teszi a fejlesztéseket. Emellett több olyan stratégiai döntést kellett meghozni a magyarországi leányvállalatnál, amelyek a cégnek a hazai piacon való kitűnő szereplését segítették elő az utóbbi időszakban” – részletezte a siker hátterét Kulcsár Sándor, az S&T Magyarország gazdasági igazgatója. Mint mondta, reagálva a válság következményeire, olyan optimalizációs intézkedéseket hoztak a vállalaton belül, amelyek a vállalat alaptevékenységeit nem érintették, viszont lehetővé tették, hogy folyamatosan előre tekinthessenek.

 


 

 

Új irányok

A valódi növekedéshez nem elég optimalizálni, folyamatos innovációra van szükség. Ez az S&T esetében úgy mutatkozik meg legszembetűnőbben, hogy korábbi portfólió elemeinek folyamatos fejlesztése mellett olyan új stratégiai területeken is piacra lép, mint a mobilitás és a hibridfelhő-megoldások. Ezekről a cég januárban kinevezett ügyvezető igazgatója, Szabó Péter tájékoztatta lapunkat. „Mi az integrált, hibridfelhő-koncepcióban hiszünk. Komoly tapasztalatokat szereztünk privát felhőmegoldások kiépítésében, például már 2010-ben minket tisztelt meg a Cisco az EMEA régióban a legjobb felhőprojektnek járó díjjal. A privát felhő kiépítése mellett úgy gondoljuk, hogy számos akut it-problémára megoldást kínál a publikus felhőszolgáltatások integrációja. Ebben elsősorban a Microsoft Windows Azure felhőplatformja van segítségünkre. A privát- és a publikus megoldások integrációja egy hibrid felhővé megbízható és mind működési, mint költség oldalról optimális használati modellt jelent. Természetesen nem feledkezhetünk meg a kockázatokról sem, így például az it-biztonsági kihívásokról. Az S&T előnyét éppen az adja, hogy adatközponti részlegünk mellett kiváló it-biztonsági csapatunk is van, valamint képesek vagyunk az esetleges alkalmazás oldali módosítások elvégzésére is. Az első referenciáink is megszülettek, így rendkívül pozitívan ítéljük meg a hibridfelhő-megoldások jövőjét” – magyarázta Szabó Péter. Mint mondta, a cégnél jelenleg a mobilitás a másik ilyen „forró” téma. „A byod jelenség, azaz a dolgozó saját mobileszközének vállalati környezetben való felhasználása, a magán- és céges használat keveredése, valamint az ezzel járó adatszivárgás veszélye ma szinte minden vállalatnál jelenlévő probléma. A magyar piacon rajtunk kívül kevés integrátor mondhatja el magáról, hogy a mobilitás infrastruktúra (például mdm, dlp), alkalmazás, valamint üzleti folyamat oldalát is képes kezelni. Így például saját keretrendszerünk van, amelynek segítségével a vállalatirányítási rendszerekhez hatékonyan és megbízhatóan tudunk mobil folyamatokat és alkalmazásokat illeszteni” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

 


 

 

Új helyszínen

A folyamatos növekedés és fejlődés érdekében az S&T új, korszerűbb irodában lesz elérhető 2013. júniusától. „Az S&T növekedésre és innovációra rendezkedik be. Az új irodaépületben minden a cég stratégiájának megfelelően került kialakításra. A modernebb, inspirálóbb munkakörnyezetben kitűnő szakértőgárdánkat bővíteni tudjuk, motivációjukat továbbra is magas szinten tudjuk tartani. Ezáltal szolgáltatásainkat még tovább javíthatjuk és ügyfeleinknek új és hatékonyabb megoldásokat tudunk adni üzleti- és IT kihívásaikra.” – ismertette a költözés mozgatórugóit Szabó Péter. (X)