Highway

45_Amtech_nyito.jpg
Forrás: ITB

Hogyan éljük túl a digitális átalakulást?

Valószínűleg Prometheus lehetett az ipari forradalmak kiváltója, ő volt ugyanis, aki vakmerően ellopta a tudás tűzét az Olypmus hegyéről – legalábbis a mitológia szerint – és az embereknek adta. Szekrényi Péter „Pedro” írása.


S hogy mit kezdtünk vele? Ipari forradalmakat hajtottunk végre, négyet is. Sorrendben: mechanikai (1765), elektronikai (1870), digitális (1969) és diszruptív (2011). Ha megfigyeljük a köztük eltelt egyre kevesebb időt, megértjük a „gyorsuló világ” fogalmát. Nem nehéz kitalálni, hogy a közeli jövőben már várható az 5. ipari forradalom, amit a „neurális” szó fog jellemezni. Máris?! Hiszen még csak a negyediket tanuljuk alkalmazni – mondhatnánk. Sajnos ez utóbbi mondat példázza a legjobban, hogy nem vagyunk rá felkészülve, ezért váratlanul érhet minket.

Definiáljuk az 5. ipari forradalmat! Ami biztos, hogy fejlett robotika és velünk élő mesterséges intelligencia fogja jellemezni, és legkésőbb 2030-tól várható. Mivel ez a jövő, csak találgatni lehet, ám a legvalószínűbb út, melyen keresztül eljutunk az elkerülhetetlen 5. ipari forradalomhoz, az maga a digitális átalakulás.

Kérdés: hogyan éljünk túl, mint cég, a hirtelen felgyorsult és sokszor váratlan elvárásokkal teli világban? A recept pedig:

1. vállalati kultúra kialakítása – új generációs elvárások,

2. üzleti folyamataink újraértelmezése – egyedi ügyfélkiszolgálás,

3. alkalmazkodó és gyors informatikai háttér – agilis IT.

Miért jó ez nekünk, mint cégnek? Mert így bérelt helyünk lesz ügyfeleinknél a jövőben is.

A következő cikkben e hármast fogjuk áttekinteni.

Amtech Rendszerház

pedro@amtech.hu

https://Amtech.hu/digitalis-atallas

Pedro - A Digitális Transzformáció Hírnöke