Center

Baross Levente, Schönherz Iskolaszövetkezet
Baross Levente, Schönherz Iskolaszövetkezet
Forrás: ITB
Híd a hallgatók és a piac között

Akadémiai és piaci együttműködés a kulcs

A gyakorlatorientált képzés a garanciája annak, hogy a vállalatok piacképes tudással rendelkező, új munkatársakat kapjanak. A Schönherz Iskolaszövetkezet jelenti a hidat az egyetem és a cégek között, ahol a diákokat felkészítik az egyetem utáni való életre. Baross Leventével, a Schönherz Iskolaszövetkezet elnökével beszélgettünk.

– Miért van szükség az IT-piac és az egyetem együttműködésére?

– Nem mondok újat, mindenki tudja, hogy a piacon már jó pár éve egyre több informatikusra van szükség. Azonban az sem mindegy, hogy milyen tudású és képzettségű szakembereket bocsát ki az egyetem: a diákok megkapják az elméleti képzést az akadémiai szférától, azonban a gyakorlati tudás nagy részét csak vállalatoknál szerezhetik meg. Ez a gyakorlatorientált képzés a garanciája annak, hogy a diákok valóban piacképes tudáshoz jutnak, a vállalatok pedig képzett, új munkatársakhoz jutnak.

–  Hogyan tudják követni az egyetemek a piac változását, főleg a nagyon gyorsan változó informatika területén?

– Az egyetemek nyitottak a piac felé, szorosabbra fogtuk a szakmai együttműködést a vállalatok, egyetemek és hallgatók között. Ennek kiváló példája a magyar felsőoktatási intézmények konzorciuma és az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért egy 2018-as kezdeményezése, amikor az ipari szféra igényeihez igazodó kooperatív alapképzési szakot indítottak el, a BProf üzemmérnök-informatikus képzést. A hat féléves képzés során az ötödik szemeszter a „fél lábbal az iparban”, a hatodik a „szinte teljesen az iparban” elvet követi. Iskolaszövetkezetünk az egyetemmel közösen vonja be a vállalati gyakorlóhelyeket.  és mondanom sem kell, az érdeklődés óriási, sokkal több vállalat jelentkezett, mint amennyi diák van a szakon. Az első évfolyamról 86 hallgató 2020 őszén kezdi el a képzés kooperatív szakaszát, azaz már hazai vállalatoknál töltik gyakorlati évüket. A hallgatók a specializációjuknak megfelelően választanak céget, a vállalat és egyetem részéről is van egy-egy felelős, aki összefogja a teendőket, időszakosan beszámolnak a közös tapasztalatokról. Az egyetem így azonnali visszajelzést kap a piaci változásokról, az új irányokról és trendekről.

– Mennyire tudatosak a diákok karrierjük építésekor?

– Sajnos, csak a diákok egy kis része építi lépésről-lépésre a karrierjükét már az egyetemi évek alatt. A nagyobbik részének szüksége van arra, hogy kicsit még fogják a kezüket. Iskolaszövetkezetünk HR-esei felkészítk őket arra, hogy mi is várható egy munkahelyen, hogyan viselkedjenek, milyen lépéseket tegyenek egy biztos állás felé. Büszkén mondhatom el, hogy több mint 25 éve közvetítünk diákokat különböző vállalatokhoz, és a kiközvetítettek 73 százaléka az egyetemi tanulmányaik sikeres befejezése után ott is marad a vállalatnál, állást, szerződés kap tőlük.

– Milyen pluszt tud adni a Schönherz Iskolaszövetkezet a diákoknak és a vállalatoknak?

– A diákoknak nemcsak lehetőséget biztosítunk szakmai tudás gyűjtésére, hanem felkészítjük egy kicsit a várható vállalati életre. A cégekkel közösen megbeszéljük, hogy milyen munkakörülményekre vágynak a juniorok, milyen csapat és visszajelzési rendszer tartja őket a vállalatnál. A vállalat pedig alapból kínálja vagy megteremti ezeket a megtartó munkakörülményeket, mert érdekük az IT-területen magas fluktuáció csökkentése. Párbeszédet indítunk el az ipar és az egyetem között, hidat képezve a hallgatók és a piac igényei között.