Business

33_old_13itb_telekom_romaing_1.jpg
Forrás: ITB
Nem kell félni a roamingtól!

Még gondtalanabb lehet a szabadság

Alaptalan félelmek miatt lassul sok hazai vállalkozás üzletmenete, ha a tulajdonos vagy egy munkatárs külföldre utazik. A magyar vállalkozók nagy része takarékossági okokból nem használja a mobilját, annak ellenére sem, hogy emiatt sok fontos döntést nem tud meghozni. Sokan ugyanis nem tudják, hogy ma már a külföldi mobilhasználat alig kerül többe, mint a hazai.

A roaming kérdés egyre inkább fejtörést okoz a külföldi útjaikon is egyre aktívabb kis- és közepes vállalkozásoknak, hiszen az üzleti élet gyorsulása miatt már csak kevesen tehetik meg, hogy akár egy rövid pihenés erejéig is, de teljesen elszakadjanak vállalkozásuk ügyeitől. A kommunikáció ma már lényegében internetalapú, és egyre többen elsősorban okostelefonon, laptopon, tableten intézik üzleti ügyeiket. Ennek viszont az a következménye, hogy vállalkozók ügyfelei és a munkatársai is sokkal gyorsabb reakcióhoz szoktak hozzá, és ez általános igénnyé vált a mindennapi kommunikáció során. Vagyis, miközben az okos eszközök nagymértékben javítják a hatékonyságot és pörgetik a bizniszt, komoly károkat okozhat, ha a tulajdonos, vagy egy munkatárs hosszabb ideig elérhetetlen.

„Tapasztalataink szerint, akik olyan díjcsomagokra fizettek elő, amelyek a hazai előfizetéssel azonos feltételekkel biztosítanak roaming használatot, azoknál az elmúlt két évben a mobil hívások és mobil internethasználat mennyisége a másfélszeresére nőtt” – mondja Diószegi Ágnes üzleti szegmens marketing igazgató. ”Ráadásul azok ügyfeleink száma is nő, akiknek elengedhetetlen az üzleti levelezés követése, illetve üzleti ügyeiket online szeretnék mobil eszközeikről intézni, és ehhez külföldön is nagyobb mennyiségű mobil internetre van szükségük. Látva a trendeket, a Next Business egyes csomagjaiban megdupláztuk a felhasználható adatmennyiségét, amely 500 MB helyett 1 GB-ot jelent, másfelől a Next Business Comfort csomagokkal már gond nélkül a kezdeményezhetők a telefonhívások, megválaszolhatók az emailek külföldről is, anélkül, hogy elszállnának a roaming költségek” – teszi hozzá a szakember.

Next Business Comfort

A Next Business Comfort csomagcsalád ügyfelei azonos feltételekkel intézhetik üzleti ügyeiket mobil eszközeiken belföldön és külföldön is az EU-n belül, hiszen a lebeszélhető percek és az adatmennyiség itthon és az EU-ban is felhasználható.

A Next Business Comfort Mcsomaggal itthon korlátlanul beszélhetnek ügyfeleink, továbbá az EU*-ból is korlátlanul hívható Magyarország és az azonos EU ország. A csomag már havi nettó 8 653 Ft ért (bruttó 10 990 Ft) fizethető elő. (Ez az ár több Next Business Comfort M díjcsomag együttes igénybevétele esetén a 4. és az azt követő SIM kártyákra érvényes előfizetésenként, valamint 1GB mobil internettel.) Továbbá a Next Business Comfort 150, amely havi nettó 4 390 Ft-ért (bruttó 5 575 Ft) 150 lebeszélhető percet tartalmaz itthon és EU-n belüli roaming helyzetben. Illetve a Next Business Comfort S, amely havonta nettó 8 290 Ft-ért (bruttó 10 528 Ft) a Telekom hálózatán belül és vezetékes irányban kínál korlátlanul lebeszélhető perceket, további 150 percet pedig minden egyéb irányba itthon és EU roaming helyzetben. Az árak mindegyike üzleti e-Pack kedvezménnyel értendő.

A fenti csomagok mindegyikéhez 1GB adatforgalom tartozik, de természetesen igény szerint 2, 7, 12 és 25 GB-os adatmennyiség is választható, mely felhasználható itthon és az EU területén is.

 

A fenti tájékoztatás  az ajánlatról nem teljes körű, a részletes feltételekkel kapcsolatban a Telekom kis- és középvállalati ügyfelei a www.telekom.hu/uzleti oldalon tájékozódhatnak.

* Az EU tagállamokban és azok külbirtokain, valamint Andorrában, Liechtensteinben, Norvégiában és Izlandon. Az új roaming ajánlatok az EU Zóna országaiban a Telekom bármely szerződött roaming partnerének a hálózatán elérhetők.

 

A felmérések szerint a mikrovállalkozások 65 százalékának, a kis- és közepes vállalkozások 90 százalékának van olyan előfizetése, amelyen évente legalább egyszer bonyolítottak külföldi forgalmat – ebből is látható tehát, hogy van igény a folyamatos belföldi és külföldi kapcsolatra.

A Telekom az új Next Business Comfort díjcsomag család bevezetésével nagy terhet vesz le a vállalkozók válláról. Lehetővé teszi az üzleti ügyfelei számára, hogy külföldön se aggódjanak azért, mert kontrollálhatatlanná válhatnak a mobil költéseik, hiszen tavasz óta belföldi tarifák szerint telefonálhatnak az EU* területén, sőt júliustól az EU országaiból a más EU országba irányuló hívások esetén is már a hazai (nem Telekom irányú mobil) hívások díjain telefonálhatnak. Az üzleti előfizetők díjcsomagjuk adatkeretének terhére is ugyanúgy netezhetnek külföldön, mint itthon. Az új előfizetések további újdonsága, hogy nemcsak a magasabb havi díjú díjcsomagok kínálják a kedvezményes roamingolási lehetőséget, hanem az összes Next Business Comfort előfizetés. Legyen az kicsi vagy közepes cég, mostantól minden alkalmazott megengedheti magának a külföldi mobilhasználatot.