Business

42_at1.jpg
Forrás: ITB
Esettanulmány

Jéghideg üzlet Görögországban

A Deutsche Telekom (DT) Csoporthoz tartozó görög telekommunikációs vállalat, az OTE (Hellenic Telecommunications Organization) és a T-Systems Magyarország ötéves szerződést kötött a Coca-Cola Hellenic Bottling Company-val, a Coca-Cola termékek egyik legnagyobb palackozójával.

Athénban az OTE az elsődleges adatközponti, míg Budapesten a T‑Systems Magyarország a vészhelyzet utáni adat-helyreállítási funkciókat biztosítja. A T‑Systems Magyarországot széles portfóliója és infokommunikációs integrációs képessége teszi alkalmassá az összetett, másodlagos adatközponti funkciók ellátására. A szigorú minőségi elvárásoknak megfelelő budapesti T-Systems Cloud & Data Center szerepe különösen akkor értékelődik fel, ha nem várt esemény történik az elsődleges központban, amikor is Magyarországról kell biztosítani a szolgáltatások folyamatosságát.

A T-Systems Magyarország a jelenlegi adatközpontokból az Athénba és Budapestre történő adatmigráció során is segítséget nyújt az OTE Greece vállalatnak. A világ egyik legnagyobb, integrált SAP-infrastruktúrájának áthelyezése céljából a T-Systems Magyarország tapasztalt tanácsadókból álló csapatot állított fel. Feladata a felmérés, a tervezés, valamint a rendszerek finomhangolása, hogy az új környezet a Coca-Cola HBC által támasztott szolgáltatási körülményeknek megfeleljen. Kiemelt elvárás, hogy az átállás a munkatársak számára észrevehetetlen legyen.

Vezetők a megállapodásról

Nagy örömünkre szolgál, hogy nemzetközi hálózatunk és a határokon átívelő képességeink révén ügyfeleink egyéni üzleti igényeire szabott megoldásokat kínálhatunk. Ez a mostani siker is mutatja a vállalati ügyfelek számára nyújtott ICT-szolgáltatások terén Európában betöltött erős pozíciónkat – mondta a megállapodásról Elias Drakopoulos, a DT európai üzleti kiválóságért felelős alelnöke.

Nagyon örülünk, hogy olyan megbízható partnert találtunk, amely egyszerre rendelkezik erős jelenléttel Görögországban, valamint hatékony nemzetközi kockázatcsökkentő képességekkel és professzionális szakértelemmel – tette hozzá Nigel Davis, a Coca-Cola HBC üzleti megoldásokért és rendszerekért felelős igazgatója.

 

A megállapodás az EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika) térség 28 országára vonatkozik, ahol a Coca-Cola HBC jelen

van, és a vállalat 13 különböző időzónában tevékenykedő 36 ezer munkatársának munkáját érinti Európa legnyugatibb pontjától Oroszország legkeletibb városáig.

A DT európai részlege számára ez a 43 millió euró értékű szerződés a magánszektoron belül kötött legnagyobb volumenű megállapodás, és a Csoport egyik legjelentősebb infokommunikációs üzleti sikere. Létrejötte az OTE és a T-Systems Magyarország közötti hatékony együttműködésnek köszönhető.

Ugyanakkor a megállapodás a görög piacon valaha létrehozott legjelentősebb outsourcing szerződés, mellyel Görögország az ICT üzleti terület egyik központjává válik és egyben kiváló példája a határokon átívelő, nemzetközi együttműködéseknek.