Business

35_nemeth_zoltan_abesse.jpg
Forrás: ITB
Megtalálták az elveszett informatikusokat

A jó munkahely vonzza a jó szakembert

Fájdalmasan direkt kapcsolat van az üzleti eredményesség és a jó szakemberek megtartásának képessége között. Különösen jól tudják ezt az Abesse-nél, amely nemrégiben nyerte el a Magyarország Kiváló Vállalata címet.

Az Abesse egy magyar sikertörténet, amit a brit módszertan, az Investors in People (IIP) idén odaítélt Kiváló Vállalat díja is igazol. A magyar vállalkozás évekkel ezelőtt úgymond zsigerből, a nemrég elhunyt cégalapító, Rónai Balázs (Blázi) személyiségéből fakadóan mozdult az emberarcúság irányába, amit idővel egyre tudatosabban épített be a vállalat a mindennapjaiba. Az IIP a munkavállalók motivációjára építő vállalatirányítási módszertant képviseli, amit a világ számos nagyvállalata követ évtizedek óta. Az Abesse példája is mutatja, hogy a magyar vállalatok körében is egyre népszerűbb lehet a munkavállalókért dolgozó cégvezetési módszertan.

„Nagyon büszkék vagyunk erre az elismerésre, hiszen azt igazolja, hogy jó úton járunk” – mondja Németh Zoltán, az Abesse nemrégiben kinevezett vezérigazgatója. „Blázi az elmúlt másfél évtizedben erősen értékalapú közösséget formált, és nagyon figyelt arra, hogy ne alakuljon ki személyi kultusz körülötte. Tudatosan építette fel a vállalat menedzsmentjét és közben értékeket fektetett le, ezzel tematizálta a hétköznapokat. Időközben sikerült üzletileg és a szervezet méretét tekintve is dinamikusan növekednünk. Meglepő módon hozzánk szívesen csatlakoznak a sokak számára eltűnt, nehezen elérhető szakemberek. Nagyon fontos számunkra, hogy miközben fejlődünk, meg tudjuk őrizni az alapértékeinket. Ezért is volt szükségünk erre a független megmérettetésre, hogy lássuk hol is tartunk ezzel” – mesél a háttérről Németh Zoltán.