Trendfigyelő

25_Dioszegi_Agnes_1.jpg
Forrás: ITB

Szabadság alatt is pörög az üzlet

Alaptalan félelmek miatt lassul sok hazai vállalkozás üzletmenete, ha a tulajdonos vagy egy munkatárs külföldre utazik. A magyar vállalkozók nagy része takarékossági okokból nem használja a mobilját, annak ellenére sem, hogy emiatt sok fontos döntést nem tud meghozni. Sokan ugyanis nem tudják, hogy ma már a külföldi mobilhasználat alig kerül többe, mint a hazai.

Egyre inkább fejtörést okoz a roaming-kérdés a külföldi útjaikon is egyre aktívabb kis- és közepes vállalkozásoknak, hiszen az üzleti élet gyorsulása miatt már csak kevesen tehetik meg, hogy akár csak egy rövid pihenés erejéig is, de teljesen elszakadjanak vállalkozásuk ügyeitől. A kommunikáció ma már lényegében internet alapú, és egyre többen már elsősorban okostelefonon, laptopon, tableten intézik üzleti ügyeiket. Ennek viszont az a következménye, hogy vállalkozók ügyfelei és a munkatársai is sokkal gyorsabb reakcióhoz szoktak hozzá, és ez általános igénnyé vált a mindennapi kommunikáció során. Vagyis, miközben az okos eszközök nagy mértékben javítják a hatékonyságot és pörgetik a bizniszt, komoly károkat okozhat, ha a tulajdonos, vagy egy munkatárs hosszabb ideig elérhetetlen.

„Pedig ez történik szinte minden alkalommal, amikor valaki a vállalkozásból külföldre utazik. Az üzleti előfizetők között, akár üzleti útra, akár pihenésre, nyaralásra utaznak, még mindig kb. 10% azoknak az aránya, akik semmilyen szolgáltatást nem használnak mobiljaikon mindaddig, amíg haza nem érnek. Őket hívja a szakma »alvó« roamingolóknak, bár a helyzetüket sokkal jobban leírná az »aggódó« roamingoló kifejezés.” –  mondja Diószegi Ágnes üzleti szegmens marketingigazgató.

A Next Business Comfort csomagcsalád

Next Business Comfort M: itthon és EU-s roaminghelyzetben is korlátlan telefonálást nyújtó csomag már havi nettó 8 653 Ft ért (bruttó 10 990 Ft) fizethető elő. (Ez az ár több Next Business Comfort M díjcsomag együttes igénybevétele esetén a 4. és az azt követő SIM kártyákra érvényes előfizetésenként, valamint 500 MB mobil internettel.)

Next Business Comfort 150: havi nettó 4390 Ft-ért (bruttó 5575 Ft) 150 lebeszélhető percet tartalmaz itthon és EU-n belüli roaminghelyzetben.

Next Business Comfort S: havonta nettó 8290 Ft-ért (bruttó 10 528 Ft) a Telekom hálózatán belül és vezetékes irányban kínál korlátlanul lebeszélhető perceket, további 150 percet pedig minden egyéb irányba itthon és EU-s roaminghelyzetben.

Az árak mindegyike üzleti e-Pack kedvezménnyel értendő.

A fenti csomagok mindegyikéhez 500 MB adatforgalom tartozik, de természetesen igény szerint 2, 7, 12 és 25 GB-os adatmennyiség is választható magasabb havidíjért, amely adat, akárcsak a hang, szintén felhasználható itthon és az EU területén is.

A fenti tájékoztatás az ajánlatról nem teljes körű, a részletes feltételekkel kapcsolatban a Telekom kis- és középvállalati ügyfelei a www.telekom.hu/uzleti oldalon tájékozódhatnak.

 

„Tapasztalataink szerint, akik olyan díjcsomagokra fizettek elő, amelyek a hazai előfizetéssel azonos feltételekkel biztosítanak roaminghasználatot, azoknál az elmúlt két évben a hívások mennyisége másfélszeresére nőtt.” – teszi hozzá a szakember.

A felmérések szerint a mikrovállalkozások 65 százalékának, a kis- és közepes vállalkozások 90 százalékának van olyan előfizetése, amely egy év alatt legalább egyszer bonyolított külföldi forgalmat – ebből is látható tehát, hogy van igény a folyamatos kapcsolatra.

A Telekom az új Next Business Comfort díjcsomag család bevezetésével nagy terhet vesz le a vállalkozók válláról. Lehetővé teszi az üzleti ügyfelei számára, hogy külföldön is nyugodtan hátradőlhessenek, ne aggódjanak attól, hogy kontrolálhatatlanná válnak a mobil költéseik, hiszen áprilistól belföldi tarifák szerint telefonálhatnak az EU* területén. Az üzleti előfizetők díjcsomagjuk adatkeretének terhére is ugyanúgy netezhetnek külföldön, mint itthon. Az új előfizetések további újdonsága, hogy nem csak a legdrágább díjcsomagok kínálják a kedvezményes roamingolási lehetőséget, hanem az összes Next Business Comfort előfizetés. Legyen az kicsi, vagy közepes cég, mostantól minden alkalmazott megengedheti magának a külföldi mobilhasználatot.

 

* Az EU tagállamokban és azok külbirtokain, valamint Andorrában, Liechtensteinben, Norvégiában és Izlandon. Az új roamingajánlatok az EU Zóna országaiban a Telekom bármely szerződött roaming partnerének hálózatán elérhetők.