Karrier

32_Programmer_420
Forrás: -

Változó it‑munkakörök

Meglehetős változáson ment át az informatikai munkaerő-piac az utóbbi években. A folyamatokból azt lehet leszűrni, hogy háromfajta munkakörnél többre nemigen lesz igény.

A kilencvenes években gyakran az it-szakemberek diktálták munkaszerződésük részleteit. Nagy hiány volt jól képzett informatikusokban, s abban az időben a jövő szakmájának tekintették. Sajnos, ez a jövő mára a ködbe veszett, vagy legalábbis más irányt vett. A 2000. év ugyan válság nélkül telt el, viszont hamarosan kipukkadt a dotcom-lufi, s hirtelen megcsappant az újcég-alapítási kedv. Értelemszerűen nem volt szükség annyi rendszerüzemeltetőre sem – mutat rá a szomorú valóságra Lyon Andrea, a P&Bert Management Consulting Group tanácsadója.

 


 

 

Megváltozott viszonyok

A 2001 után bekövetkező recesszióban a korábban túlduzzasztott informatikai osztályok kerültek a költségcsökkentés középpontjába. Az it-szakemberek még reménykedtek egy darabig, de később be kellett látniuk, a jó idők sosem térnek vissza. S most, tíz év múltán, a korábbi it-szervezetek csak árnyékai korábbi önmaguknak. Drasztikusan csökkentették a számítástechnikai támogatók létszámát, vagy teljesen kiszervezték a tevékenységet. Sokkal kevesebb adminisztrátor kezeli a hálózatokat és szervereket.

Ennek oka az, hogy az informatikai környezet jelentősen megváltozott, egyre több hagyományos szoftver felköltözött a webre. A munkavállalók fiatalabb generációja nem tart igényt annyi támogatásra, maga szeretné kiválasztani az eszközöket, és ebben az it-osztályt inkább akadálynak tekinti. Ráadásul a szoftverek is sokkal jobbak lettek, még ha nem is tökéletesek.

Nos, ezek után kik lesznek a jövő it-munkavállalói? Hát a tanácsadók, a projektmenedzserek és a fejlesztők.

 

Belsőből külsős

Megváltozik az it-tanácsadók szerepe is a gazdasági környezet változásával. A cégeknek ugyanis egyre kevésbé éri meg belső tanácsadót alkalmazni, részben azért, mert a belső szervezetek az utóbbi időkben lezajlott karcsúsításainak köszönhetően kevés a felszabadítható erőforrás, részben pedig azért, mert az erősen hullámzó projektterhelés miatt nem gazdaságos az ilyen erőforrás fenntartása.

Deák András, a BCA Hungary Kft. tanácsadó cég ügyvezetője szerint a helyzet a külső it-tanácsadók számára is új kihívásokkal jár. Korábban egy it-rendszer mélyebb ismerete komoly tanácsadó cégeket volt képes eltartani évekig. Ma már jóval szélesebb tudásra, nagyfokú rugalmasságra van szükség ahhoz, hogy a gyorsan változó üzleti és it-környezethez alkalmazkodva megállják a helyüket a tanácsadók. Ilyen rugalmas, széles látókörű munkatársakat nehéz találni – ezért is indított el a BCA olyan, egyetemistáknak szóló programokat „A tudás aktuális” címmel, ahol ezt az új szemléletmódot megismerhetik és gyakorolhatják.

Tanácsadók, projektmenedzserek

A legtöbb cég (a legnagyobbak kivételével) nem, vagy csak minimális szinten alkalmaz it-szakembert, mert drágák, az erős it-osztályok pedig amúgy is hátráltatják a folyamatokat. Így inkább kiszervezik a legtöbb hagyományos it-adminisztrációs és támogató funkciót. Ez lehet multinacionális tanácsadó vállalat vagy egyszemélyes tanácsadó cég kisvállalkozások részére. A ma még nagyvállalatoknál dolgozó informatikai adminisztrációs és támogató szakemberek is átszerveződést fognak tapasztalni, amint a cégek az alacsonyabb költség, a magasabb szaktudás és folyamatos szolgáltatás miatt az it-szolgáltatások kiszervezésére fognak szavazni.

A hagyományos vállalatoknál megmaradó informatikusok projektmenedzserek lesznek, de nem a központi it-hez fognak tartozni, hanem a különböző üzleti egységekhez. Üzleti elemzőként kell segíteniük a vezetőket a jó technológiai döntések meghozatalában. Fel kell tudniuk mérni az üzleti követelményeket, és proaktív módon kommunikálniuk kell az érdekelt felekkel arról, hogy mire van szükségük.

 

Fejlesztők

Nagyobb kereslet lesz viszont a fejlesztők, programozók és kódolók iránt. Korábban az it a hardver és szoftver kezeléséről szólt, ma a web alapú alkalmazások használata felé tolódik el a piac, ami nagyon kevés oktatást és támogatói közreműködést kíván saját szakembertől. A piac másik fele a mobilalkalmazásokat fogja használni. Már jelenleg is csökken a támogató funkciót végző szakemberek iránti igény, viszont egyre jobban keresik az alkalmazásfejlesztőket, és ez a tendencia a következő évtizedben erősödni fog.