Karrier

32_Klinsmann_420
Forrás: -

Mi a közös az üzleti és sportsikerekben?

A sikeres vezetők empatikusak, hitelesek, ismerik a módszertant, nem megszokott irányokat követnek, és különleges belső erővel rendelkeznek.

Abban különböznek a sikeres edzők és vezetők a nem sikeresektől, hogy felismerik a lényeges pontokat, miközben empatikus alapképességgel rendelkeznek, ráéreznek a dolgokra, és képesek olyan döntéseket hozni, amelyek egyszerre foglalják magukba a módszertant és hitelességet, fejtette ki Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya egy rendhagyó kerekasztal-beszélgetésen, ahol olimpikonok és vezetők vallottak győztes stratégiákról, emberi tényezőkről és a siker összetevőiről.

 

Természetes a verseny

Sárvári György, a Neosys Kft. ügyvezető igazgatója szerint kétfajta életút figyelhető meg: aki mindent megtesz azért, hogy a reflektorfényben maradjon, de nem veszi észre, hogy már csak a reflektort tartja: egyre méltatlanabb szerepbe kerül. Ezzel ellentétes a másik életpálya: itt csendben teszik a dolgukat, folyamatosan a maximumra törekednek. Ez a szakadatlan tanulni vágyás emeli a fénybe az ilyen típusú embereket, ők állandóan fejlődni szeretnének.

Az élsportot és az üzleti életet a természetes versengés jellemzi. A valódi sikerhez mély önismeret és megújulási képesség kell, továbbá érdemes tisztában lenni ellenfeleink, konkurenseink erősségeivel vagy gyengeségeivel, mondja Dombi Rudolf olimpiai aranyérmes kajakozó. Márpedig csak a frontvonalon lehet megismerni a konkurenciát, elefántcsonttoronyból nem. De saját magunk erősségeivel és gyengeségeivel is tisztában kell lennünk, s ha kizárjuk az ellendrukkereket, akkor győzhetünk, fűzte hozzá Kökény Roland olimpiai aranyérmes kajakozó.

 


 

 

A jó vezető olyan, mint egy jó edző

Jól ismerik a sportolók is azt a megváltozott tudatállapotot, amelyben a vezető eljuthat odáig, hogy a saját igazságát megvalósítsa, szemben bizonyos elvárásokkal és trendekkel, erősíti meg Sárvári György. Ez az az állapot, amely felszabadítja a belső szenvedélyt. (Ez a Csíkszentmihályi Mihály-féle „flow”. – a szerk.)

Az elhivatottság mellett paradox módon a nehéz körülmények is inspirálóan hathatnak. Azok a sportolók, akik kiegyensúlyozottabb viszonyok között készülhetnek fel, elfelejtenek harcolni. A belső erő az, amely minden körülmény ellenére tovább visz. Mocsai Lajos szerint a sportolóktól meg lehet tanulni, hogyan lehet kikeveredni egy „gödörből”, nehéz időszakból, és hogyan lehet utat adni a tehetségnek. Edzői munka, hogy ezt a fajta ambíciót, akaratot, tehetséget a belső értékrenden keresztül kihozzák és átadják az iparnak és a gazdaságnak.

Fürjes Balázs, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója ezzel ellentétben azt mondja, a vezetők nem eléggé vagy nem megfelelő irányban képzettek ahhoz, hogy kihozzák a tehetséget a munkatársakból. A nagyvállalati rendszerben dolgozó vezetők ugyanis individualisták, emiatt nehéz egy közös cél érdekében dolgozni. Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója  szerint azok a sikeres vezetők, akik egyébként a legrosszabb üzletemberek, ők ugyanis olyan irányba indulnak, amerre rajtuk kívül senki más nem menne.