Karrier

32_karrier_420
Forrás: -

Mennének, de maradnak

Voltunk (vagyunk, leszünk) már úgy néhányan, hogy baromira unjuk a banánt a munkahelyen, s a legszívesebben jó nyugis (és nyugdíjas) vasutas állásba mennénk, ráadásul családostul ingyen vonatozhatnánk. Csakhogy akkor hajnali ötkor kellene kelnünk, s dolgozhatnánk akár három siktában.


Hihetetlen, de az emberek több (globális szinten) mint fele elégedetlen a munkájával, s a legszívesebben ott is hagyná munkahelyét. Ennek ellenére – mint ahogy az Accenture felmérése kimutatta – csak kevés szakember tervezi, hogy faképnél hagyja a munkáltatóját. A felmérésben részt vevő nők és férfiak szinte azonos, 57, illetve 59 százaléknyi arányban elégedetlenkednek, ám összességében több mint kétharmaduk mégsem keres aktívan más munkát. Ők a rugalmas munkafeltételekkel érvelnek a maradás mellett. Hát, ha ezzel le lehet kenyerezni őket…

 

Karrierrekedés

Tény azonban, hogy az elégedetlenkedők karrierje valamilyen formában megrekedt. Fő ok a lehetőségek vagy a világos karriertervezés hiánya a válság miatt, de akadnak szép számmal olyanok is, akiknek szakmai pályája állítólag a családi kötelezettségek miatt futott holtvágányra. A felmérés szerint 42 százalék mondta azt, hogy gyakran áldoz a családdal töltött időből a siker érdekében, és 41 százalék szerint a karrierkövetelmények negatív hatással vannak a családi életükre. Ugyanakkor a válaszadók ugyancsak több mint kétharmada arról számolt be, hogy mindig vagy szinte mindig meg tudja őrizni a munka és a magánélet közötti egyensúlyt.

Ám a karrierfejlődéshez fontos tulajdonságok is szükségesek. Ezek közé leggyakrabban a következőket sorolták: önbizalom, személyi készségek és nagy munkabírás. Mindemellett azért nem árt néhanapján egy kis karrier-tanácsadás; a válaszadók körülbelül egyharmada arról számolt be, hogy a munkatársaktól vagy a családtagoktól kapnak ilyen tanácsokat.

 

Micsoda különbség!

A cikkben emlegetett rugalmas munkaidő nem keverendő össze a kötetlen munkaidővel. Előbbi bármilyen beosztású dolgozóra vonatkozhat, az utóbbi munkaforma azonban szinte kizárólag a vezetőkre vagy a projekt alapú munkákat végzőkre jellemző.

Sokszor azonban az álláshirdetésekben ígért kötetlen munkaidő nem mindig fedi a valóságot: ügynöki munkánál sokszor napi 10-12 órás munkából lehet csak megélni. Ezzel szemben egy szoftverfejlesztőnek rossz esetben akár több teljes napjába, viszont jó esetben csak egyetlen órájába telik, hogy „megvilágosodván” rájöjjön egy probléma helyes megoldására.

Vállalati segédlettel

Persze, az elégedetlenek is tesznek azért különböző lépéseket a karrier aktív menedzselése érdekében, beleértve más szerepkör vagy felelősségi kör elvállalását, több képzést vagy oktatást, valamint a túlórázást. Ezt, az Accenture szakértői szerint, a vállalatoknak is célszerű támogatniuk, és világosan meghatározott karriert kell biztosítaniuk az embereiknek, beleértve az innovatív oktatást, a vezetői képességek fejlesztését és az előrelépési lehetőségeket.

Hát igen, a munkatársak különböző módokon határozzák meg a sikert, kialakítják a saját megközelítésüket, és személyes igényeiket a sikervágyukhoz igazítják. Ez viszont a munkáltatók számára jelent kihívást. El kell gondolkodniuk, miként segítsék a munkatársakat abban, hogy karrierjük során átfogóan integrálják szakmai és magánéleti igényeik teljes spektrumát.