Karrier

32_noifizu_420
Forrás: -

Kispénzűek a nők

Európa-szerte a nők még mindig több mint 16 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál. Magyarországon a szebbik nem hátránya 21 százalék.


Ha már az Isten megteremtette a nőt, később, sajnos, az Egyenlő fizetés napját is be kellett vetetnie az Európai Bizottság projekttervébe. S bár a Teremtés óta sok idő eltelt, a szebbik nem még mindig nem érte be fizetésben a férfiakat. Igaz, a jeles napot még csak második alkalommal tartották a múlt hónapban, de máris felhívta ország-világ figyelmét, hogy a nőknek ugyanazért a pénzért jóval többet kell dolgozniuk, mint az ellenkező neműeknek. Súlyosbítja viszont a helyzetet, hogy noha az „egyenlő munkáért egyenlő bért” alapelv már 1957 óta szerepel az uniós szerződésekben, mind a mai napig nem szereztek érvényt neki.

 

Munka és magánélet

Nos, a legfrissebb adatok szerint 2010-ben az Európai Unióban átlagosan 16,4 százalékos volt a különbség a nők és férfiak bére között. Az elmúlt években ez az adat 17 százalék körüli vagy afeletti volt, tehát azért enyhe csökkenés figyelhető meg. Az arány az egyes tagállamokban eltérő: Lengyelországban például körülbelül mindössze 2 százalék a különbség, Észtországban pedig a 27 százalékot is meghaladja.

A nemek közötti bérszakadék – a nők és férfiak átlagos, bruttó órabérének különbsége – tartósan magas, és az egyes országok és ágazatok között jelentős különbségek tapasztalhatók. A bérszakadék a munka és a magánélet közötti egyensúly kialakításával összefüggő problémát tükrözi: sok nő veszi igénybe a szülési szabadságot és csak részmunkaidőben vállal munkát.

Az általánosságban pozitív tendenciák ellenére vannak olyan tagállamok, ahol a nemek közötti bérszakadék fokozatosan nő:  például Bulgáriában, Franciaországban, Lettországban, Magyarországon, Portugáliában és Romániában.

 

Egyötöd mínusz

Magyarországon a nők átlagosan 21 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál. A Fizetések.hu felmérése szerint volt már rosszabb is: egy évvel ezelőtt például 25 százalék volt a különbség. A 2011. márciusi adatok szerint a férfiak átlagfizetése 245 000, míg a nőké 194 500 forint. Már pályakezdőként hátrányból indulnak a nők: a 17–24 éves munkavállalók esetében a különbség 14, a 25. életév felett pedig már 21 százalék. A bérszakadék a mélypontot a 35–44 éves munkavállalók esetében éri el, ennél a korosztálynál ugyanis 28 százalékos a nők lemaradása. Majd 45 éves kor után 23-ra csökken, az 55 felettiek esetében pedig 20 százalékra esik vissza – már ha foglalkoztatják őket.

Még érdekesebb, hogy minél magasabb pozícióban dolgozik egy nő, annál nagyobb a fizetésbeli lemaradása a férfiakkal szemben. Míg ugyanis a segédmunkások esetében 6 százalékkal keresnek kevesebbet a gyengébbik nem képviselői, az adminisztratív alkalmazottak esetében 7, a szolgáltatási szféra alkalmazottai és a szakmunkások esetében 18, a középvezetőknél 19, a felső vezetőknél pedig már 26 százalék a differencia.

Vannak azonban fordított helyzetek is: a gyógyszerészeti laboránsok esetében 22, a hr-munkatársak esetében 21, a lakberendezőknél és belső építészeknél 16, a könyvtárosoknál 13, az asszisztensek és titkárok esetében 6 százalékkal keresnek többet a nők – ezek olyan pozíciók, ahol ritkábban dolgoznak férfiak.